ŽESTOK OBRAČUN U STUDIJU KOD HADŽIFEJZOVIĆA: “Kani se šejtana iz Naše stranke”!; “Vama vaša vjera, meni moja…”!
Hafiz Dževad ef. Gološ i Timur Vilić gostovali su u programu Face televizije govoreći o tribini “Zločin ateizma”!

Gološ: “Ti iznad tebe su ubili u tebi muslimanski moral i etiku!” Vilić: “Ako sam ja zločinac, šta sa mnom trebate uraditi?! Gdje je moje mjesto u društvu kao ateiste koji je rođen kao musliman?!”
Gološ: “Ako ovako nastaviš, ići ćemo zajedno na sabah-namaz. Ljude u tvojoj stranci boli islam!” Vilić: “Nisam komunista! Ja sam kulturalni musliman! Zamislite da ja organizujem tribinu ‘Zločin Islama’ u Općini Stari Grad! Klanjali bi mi dženazu!”

Vilić: “Problem je naziv tribine ‘Zločin ateizma’ u javnoj instituciji! Ideološke tribine se ne trebaju održavati u takvim institucijama!”

Gološ: “Nisam govorio o ateistima! Kako može neko meni pripisati govor mržnje i huškanje prije nego sam održao predavanje?! Kažu da je predavanje ekstremističko, da je fanatizam, da donosi nestabilnost i nesigurnost!”

Vilić: “Nismo tražili da se tribina zabrani, već održavanje u državnoj instituciji! Ateizam može biti grijeh, ali ne i zločin! Zločin ima počinioca! Zamislite da ja organizujem tribinu ‘Zločin islama’ u Općini Stari Grad! Klanjali bi mi dženazu! Ateizam nije ideologija, već odsustvo uvjerenja!”

Gološ: “Spominješ dženazu, igraš se riječima! Došao sam da ukažem na lažno zagovaranje demokratije! Naša stranka zagovara slobodu homoseksualaca, slobodu bolesnih i poremećenih ljudi! Zagovarate da ljudi na ulicama Sarajeva mogu da idu goli!”

Vilić: “Ja nisam svoja stranka! Nisam komunista! Ja sam kulturalni musliman!”

Gološ: “Najveći problem današnjih ateista je što nemaju granice morala! Kako si za predavanje koje nisi čuo mogao reći da je govor mržnje i huškanje?!”

Vilić: “Uvrijeđen sam zbog takvog naziva! Ne postoji ateistička zajednica, kao što postoji Islamska zajednica!”

Gološ: “Nikada mi niko nije rekao da u mojim predavanjima postoji govor mržnje! Ateizam je zlo zato što ubija duhovnost svakog čovjeka! Obukao si na sebe odjeću demokratije, ali koristiš komunističke metode! Ti iznad tebe su ubili u tebi muslimanski moral i etiku! Osjećaš li potrebu da se izviniš za riječi koje su upotrijebio?”

Vilić: “Ukoliko sam nekoga uvrijedio, iskreno se izvinjavam! Izvinite se i Vi, hafize, ljudima koje ste uvrijedili! Hoćete li imati hrabrosti da uradite ono što sam ja uradio?!”

Gološ: “Trebao si me možda prvo poslati u zatvor! Trebali su doći oni iznad tebe, pa da se pofajtamo!”

Vilić: “Ma što da se fajtamo?! Ako sam ja zločinac, šta se sa mnom treba uraditi?! Gdje je moje mjesto u Vašem društvu kao ateiste koji je rođen kao musliman?!”

Gološ: “Dolaziš iz fine bošnjačke muslimanske porodice! Tvoj djed je bio sa mnom na hadžu!”

Vilić: “Predavanje možete držati u džamijama ili nekim institucijama koje nisu državne!”

Gološ: “Iz tvoje stranke su govorili da im smeta zvuk ezana!”

Vilić: “Nisu to govorili; ja volim zvuk ezana! Išao sam dvanaest godina na vjeronauku! Poštujte ono što je meni bitno! Hoćete li se izviniti kao što sam ja? Uvrijedili ste me!”

Gološ: “Ni u kojem slučaju! Niko mi do sada nije rekao da moje predavanje sadrži govor mržnje! Ljude u tvojoj stranci boli islam!”

Vilić: “Govorite sa mnom! Moj dedo je bio hadžija! Izdao je knjigu ‘Svjetlost islama’! Danas je dvije godine otkako je preselio i poklanjam Vam ovu knjigu! Vama vaša vjera, meni moja.”

Gološ: “Molim Allaha da poruke ove knjige uđu u tvoje srce! Razmisli o tome kako je živio tvoj dedo i kani se šejtana iz Naše stranke!”
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...