ŽESTOK OBRAČUN U STUDIJU KOD HADŽIFEJZOVIĆA: “Kani se šejtana iz Naše stranke”!; “Vama vaša vjera, meni moja…”!
Hafiz Dževad ef. Gološ i Timur Vilić gostovali su u programu Face televizije govoreći o tribini “Zločin ateizma”!

Gološ: “Ti iznad tebe su ubili u tebi muslimanski moral i etiku!” Vilić: “Ako sam ja zločinac, šta sa mnom trebate uraditi?! Gdje je moje mjesto u društvu kao ateiste koji je rođen kao musliman?!”
Gološ: “Ako ovako nastaviš, ići ćemo zajedno na sabah-namaz. Ljude u tvojoj stranci boli islam!” Vilić: “Nisam komunista! Ja sam kulturalni musliman! Zamislite da ja organizujem tribinu ‘Zločin Islama’ u Općini Stari Grad! Klanjali bi mi dženazu!”

Vilić: “Problem je naziv tribine ‘Zločin ateizma’ u javnoj instituciji! Ideološke tribine se ne trebaju održavati u takvim institucijama!”

Gološ: “Nisam govorio o ateistima! Kako može neko meni pripisati govor mržnje i huškanje prije nego sam održao predavanje?! Kažu da je predavanje ekstremističko, da je fanatizam, da donosi nestabilnost i nesigurnost!”

Vilić: “Nismo tražili da se tribina zabrani, već održavanje u državnoj instituciji! Ateizam može biti grijeh, ali ne i zločin! Zločin ima počinioca! Zamislite da ja organizujem tribinu ‘Zločin islama’ u Općini Stari Grad! Klanjali bi mi dženazu! Ateizam nije ideologija, već odsustvo uvjerenja!”

Gološ: “Spominješ dženazu, igraš se riječima! Došao sam da ukažem na lažno zagovaranje demokratije! Naša stranka zagovara slobodu homoseksualaca, slobodu bolesnih i poremećenih ljudi! Zagovarate da ljudi na ulicama Sarajeva mogu da idu goli!”

Vilić: “Ja nisam svoja stranka! Nisam komunista! Ja sam kulturalni musliman!”

Gološ: “Najveći problem današnjih ateista je što nemaju granice morala! Kako si za predavanje koje nisi čuo mogao reći da je govor mržnje i huškanje?!”

Vilić: “Uvrijeđen sam zbog takvog naziva! Ne postoji ateistička zajednica, kao što postoji Islamska zajednica!”

Gološ: “Nikada mi niko nije rekao da u mojim predavanjima postoji govor mržnje! Ateizam je zlo zato što ubija duhovnost svakog čovjeka! Obukao si na sebe odjeću demokratije, ali koristiš komunističke metode! Ti iznad tebe su ubili u tebi muslimanski moral i etiku! Osjećaš li potrebu da se izviniš za riječi koje su upotrijebio?”

Vilić: “Ukoliko sam nekoga uvrijedio, iskreno se izvinjavam! Izvinite se i Vi, hafize, ljudima koje ste uvrijedili! Hoćete li imati hrabrosti da uradite ono što sam ja uradio?!”

Gološ: “Trebao si me možda prvo poslati u zatvor! Trebali su doći oni iznad tebe, pa da se pofajtamo!”

Vilić: “Ma što da se fajtamo?! Ako sam ja zločinac, šta se sa mnom treba uraditi?! Gdje je moje mjesto u Vašem društvu kao ateiste koji je rođen kao musliman?!”

Gološ: “Dolaziš iz fine bošnjačke muslimanske porodice! Tvoj djed je bio sa mnom na hadžu!”

Vilić: “Predavanje možete držati u džamijama ili nekim institucijama koje nisu državne!”

Gološ: “Iz tvoje stranke su govorili da im smeta zvuk ezana!”

Vilić: “Nisu to govorili; ja volim zvuk ezana! Išao sam dvanaest godina na vjeronauku! Poštujte ono što je meni bitno! Hoćete li se izviniti kao što sam ja? Uvrijedili ste me!”

Gološ: “Ni u kojem slučaju! Niko mi do sada nije rekao da moje predavanje sadrži govor mržnje! Ljude u tvojoj stranci boli islam!”

Vilić: “Govorite sa mnom! Moj dedo je bio hadžija! Izdao je knjigu ‘Svjetlost islama’! Danas je dvije godine otkako je preselio i poklanjam Vam ovu knjigu! Vama vaša vjera, meni moja.”

Gološ: “Molim Allaha da poruke ove knjige uđu u tvoje srce! Razmisli o tome kako je živio tvoj dedo i kani se šejtana iz Naše stranke!”
Zadnje objave

ELMEDIN KONAKOVIĆ IZ ANKARE: “Mislim da smo jedna od zemalja sa najvećim brojem spasilaca, biće vremena da se podvuče linija…”

(…) i da pregledamo koliko smo administrativno ispoštovali okvirni Zakon o zaštiti i spasavanju.” Ponosan je na sve Bosance i Hercegovce koji su ovih dana...

IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: „Blinken sigurno ne bi razgovarao s Biserom Turković…“

State Department je ubrzo objavio i zvanično saopćenje nakon telefonskog razgovora. Ne stišavaju se reakcije nakon razgovora ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića...

ŠOKANTAN APEL IZ BRČKOG: “Ne daju mi da se izjašnjavam kao Bosanac, ovo je najpodjeljeniji grad u državi, SDA je izdala državu, a SDP...

“SDP je podijelio i svoje članove stranke po istom principu i na izborima ih kandiduje kao takve!! Nema nikakve šanse da kao takvi mogu...

ZA ŠTA SE SPREMA PREDSJEDNIK SRBIJE: Aleksandar Vučić donio odluku o povećanju broja specijalnih jedinica u Srbiji…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio je odluku o organizovanoj dogradnji specijalnih snaga Vojske Srbije. Kako se navodi u dokumentu u koji je “Blic” imao uvid,...

DIPLOMATSKI SKANDAL U REŽIJI ZAMJENIKA MINISTRA ODBRANE BiH: Odbio se sastati sa britanskim ministrom zbog izjava o Dodiku…

Zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović odbio je da se sastane sa britanskim ministrom za Evropu Leejem Dohertyjem zbog njegove izjave da se tokom...