Željko Komšić u vrlo oštrom obraćanju poručio: “Milorad Dodik očito forsira i nada se tome da ćemo mi odustatati od toga da sve što je neustavno osporavamo pred Ustavnim sudom”
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić (DF) najavio je da će podnijeti apelaciju protiv zakona o nepokretnoj imovini Republike Srpske.

Ne očekuje da će Osmorka nešto poduzeti po ovom pitanju.

Komšić je najavio apelaciju pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine dan uoči razmatranja spomenutog zakona u Narodnoj skupštini RS (NSRS).

“S obzirom na to da nije kažnjen, nego nagrađen za antiustavno djelovanje (Milorad) Dodik (predsjednik SNSD-a i predsjednik RS-a) nastavlja s podrivanjem ustavnog poretka Bosne i Hercegovine.

Kada je riječ o imovini, tu već imamo presudu Ustavnog suda gdje su neustavnim proglašene aktivnosti skupštine entiteta RS.

Ako ta skupština ponovo usvoji neustavni zakon o nepokretnoj imovini, ponovo će biti, ovaj put sa moje strane, podnesena apelacija Ustavnom sudu”, najavio je.

Ne misli da će Osmorka (SDP, NiP, NS, SBiH, NES, PDA, BHI Fuad Kasumović, Za nove generacije), koja je na državnom nivou u koaliciji sa SNSD-om i HDZ-om, nešto učiniti po pitanju ovog zakona.

“Dodik očito forsira i nada se tome da ćemo mi odustatati od toga da sve što je neustavno osporavamo pred Ustavnim sudom.

Naravno, za ovakvo djelovanje odgovornost snose i stranci koji svojim ponašanjem ohrabruju antiustavno djelovanje Dodika i skupštine RS-a.

Od Osmorke, koja tvrdi da se Dodik promijenio, ne očekujem da poduzmu bilo šta”, zaključio je Komšić.

Podsjećamo, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je po zahtjevu šest delegata Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine utvrdio da RS nema ustavnu nadležnost za regulisanje pravne materije koja se odnosi na nepokretnu imovinu.

Visoki predstavnik Christian Schmidt je suspendovao zakon o nepokretnoj imovini, koji je NSRS ranije usvojio.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...