Željko Komšić u vrlo oštrom obraćanju poručio: “Milorad Dodik očito forsira i nada se tome da ćemo mi odustatati od toga da sve što je neustavno osporavamo pred Ustavnim sudom”
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić (DF) najavio je da će podnijeti apelaciju protiv zakona o nepokretnoj imovini Republike Srpske.

Ne očekuje da će Osmorka nešto poduzeti po ovom pitanju.

Komšić je najavio apelaciju pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine dan uoči razmatranja spomenutog zakona u Narodnoj skupštini RS (NSRS).

“S obzirom na to da nije kažnjen, nego nagrađen za antiustavno djelovanje (Milorad) Dodik (predsjednik SNSD-a i predsjednik RS-a) nastavlja s podrivanjem ustavnog poretka Bosne i Hercegovine.

Kada je riječ o imovini, tu već imamo presudu Ustavnog suda gdje su neustavnim proglašene aktivnosti skupštine entiteta RS.

Ako ta skupština ponovo usvoji neustavni zakon o nepokretnoj imovini, ponovo će biti, ovaj put sa moje strane, podnesena apelacija Ustavnom sudu”, najavio je.

Ne misli da će Osmorka (SDP, NiP, NS, SBiH, NES, PDA, BHI Fuad Kasumović, Za nove generacije), koja je na državnom nivou u koaliciji sa SNSD-om i HDZ-om, nešto učiniti po pitanju ovog zakona.

“Dodik očito forsira i nada se tome da ćemo mi odustatati od toga da sve što je neustavno osporavamo pred Ustavnim sudom.

Naravno, za ovakvo djelovanje odgovornost snose i stranci koji svojim ponašanjem ohrabruju antiustavno djelovanje Dodika i skupštine RS-a.

Od Osmorke, koja tvrdi da se Dodik promijenio, ne očekujem da poduzmu bilo šta”, zaključio je Komšić.

Podsjećamo, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je po zahtjevu šest delegata Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine utvrdio da RS nema ustavnu nadležnost za regulisanje pravne materije koja se odnosi na nepokretnu imovinu.

Visoki predstavnik Christian Schmidt je suspendovao zakon o nepokretnoj imovini, koji je NSRS ranije usvojio.
Zadnje objave

ELMEDIN KONAKOVIĆ IZ ANKARE: “Mislim da smo jedna od zemalja sa najvećim brojem spasilaca, biće vremena da se podvuče linija…”

(…) i da pregledamo koliko smo administrativno ispoštovali okvirni Zakon o zaštiti i spasavanju.” Ponosan je na sve Bosance i Hercegovce koji su ovih dana...

IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: „Blinken sigurno ne bi razgovarao s Biserom Turković…“

State Department je ubrzo objavio i zvanično saopćenje nakon telefonskog razgovora. Ne stišavaju se reakcije nakon razgovora ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića...

ŠOKANTAN APEL IZ BRČKOG: “Ne daju mi da se izjašnjavam kao Bosanac, ovo je najpodjeljeniji grad u državi, SDA je izdala državu, a SDP...

“SDP je podijelio i svoje članove stranke po istom principu i na izborima ih kandiduje kao takve!! Nema nikakve šanse da kao takvi mogu...

ZA ŠTA SE SPREMA PREDSJEDNIK SRBIJE: Aleksandar Vučić donio odluku o povećanju broja specijalnih jedinica u Srbiji…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio je odluku o organizovanoj dogradnji specijalnih snaga Vojske Srbije. Kako se navodi u dokumentu u koji je “Blic” imao uvid,...

DIPLOMATSKI SKANDAL U REŽIJI ZAMJENIKA MINISTRA ODBRANE BiH: Odbio se sastati sa britanskim ministrom zbog izjava o Dodiku…

Zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović odbio je da se sastane sa britanskim ministrom za Evropu Leejem Dohertyjem zbog njegove izjave da se tokom...