ŽELJKO KOMŠIĆ OŠTRO UZVRATIO KONAKOVIĆU: “Vođa” te osmorke, Konaković, je isto kao i HDZ, više puta izjavio…
Nakon što je jučer prvo predsjednik NIP-a Elmedin Konaković najavio, a kasnije predsjednik SDP-a Nermin Nikšić potvrdio da je osam stranaka dogovorilo principe formiranja vlasti bez SDA uz ponudu da im se pridruži i DF, za Ljudski.ba to je prokomentariusao član Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a Željko Komšić.

– Meni je ta ponuda “nejasna” pa čak i neozbiljna. “Vođa” te osmorke, Konaković, je isto kao i HDZ, više puta izjavio da neće sa DF-om, a sada i on šalje takvu ponudu! Ne zna čovjek šta da misli o svemu tome! – za Ljudski.ba je istakao Komšić.

Uz konstataciju da je prerano praviti bilo kakve kalkulacije Komšić upozorava i na ovo:

– Osim toga, ako nas je iskustvo naučilo nečemu, osam stranaka plus HDZ u vlasti u FBiH, plus još stranke iz RS-a, vjerovatno SNSD u vlasti na državnom nivou, to neće funkcionisati! To će biti ha*s!, smatra Komšić.

Ranije je aktuelni ministar u nutrašnjih poslova Aljoša Čampara iz NIP-a istakao kako ne bi trebalo po svaku cijenu ići u vlast.

– Ima kao poruka iz HDZ-a BiH da će oni prihvatiti svakoga ko im dođe sa 11 ruku u Domu naroda, a ja imam poruku za sve probosanske stranke, ili bošnjačke ako hoćete, da ne bi smjele upasti u matricu da se mi gl*đemo oko nečega, da se pob**jamo i da kažemo da dolazimo sada sa ovim, kazao je on.

Nakon što je osam stranaka ozvaničilo koaliciju ostaje nejasno da li se ipak nameću HDZ-u kao partner, ili bi voljeli sa DF-om napraviti vlast i bez SDA i HDZ-a, a ako se uvaže Čamparini principi sve je moguće.

(SB / ZS)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...