ZAVRŠEN SKUP SRBA U KOSOVSKOJ MITROVICI: “Borimo se goloruki…” (FOTO)
Danas je u Kosovskoj Mitrovici održan veliki skup kod spomenika knezu Lazaru. Kako pišu tamošnji mediji, cijela Mitrovica okićena je srpskim zastavama, a na obližnjoj zgradi razvučena je trobojnica. Zastave, među kojima i one s natpisom “Ovo je Srbija”, postavljene su i u drugim gradovima na sjeveru Kosova.

Skup u Kosovskoj Mitrovici sa koga se čula poruka da Srbi “ostaju svoji na svome” završen je pjesmom “Ovo je Srbija”.

Dekanica Ekonomskog fakulteta: Borimo se goloruki, ali srcem prepunim ljubavi
Okupljenima su se obratili dekanesa Ekonomskog fakulteta Tanja Vujović, direktor KBC-a Kosovska Mitrovica Zlatan Elek i sutkinja Ljiljana Stevanović.

“Borimo se goloruki, ali srcem prepunim ljubavi prema zemlji koja nas je iznjedrila. Živjela Srbija”, rekla je dekanesa Vujović.

“I danas se naši saniteti zaustavljaju, zastrašuje se naše medicinsko osoblje, oduzeti su nam lijekovi, medicinska oprema, sanitetski materijal… Ništa nije vraćeno, a morali smo pisati i kazne. Prekršaj je što smo htjeli liječiti naše oboljele”, kazao je ljekar Elek.

Kosovski premijer optužuje Beograd
Podsjetimo, skup je najavljen nakon posljednjih promjena koje su se dogodile nakon smjene kosovskog policijskog šefa Nenada Đurića. Njegova smjena popraćena je davanjem ostavke na sva mjesta u prištinskim institucijama, koja je jutros i službeno obavljena.

U međuvremenu je održana posebna sjednica vlade, a srpski predsjednik Vučić sastao se s ambasadorima Rusije i Kine, a potom i s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve, s kojima je razgovarao o odredbama Briselskog sporazuma.

Kosovski premijer Albin Kurti optužio je Beograd da destabilizira situaciju, a Srbe pozvao da ne napuštaju kosovske institucije, nakon što su oni priopćili da izlaze iz vlade i kosovskih tijela, pravosuđa i policije, dobivši podršku srpske premijerke Ane Brnabić.

Kurti: Jasno je, Vučić je prevario Amerikance i Europljane
Kurti je optužio Beograd da nije pričekao ni rok od tri sedmice, na koliko je njegova vlada odgodila uručivanje opomena zbog odbijanja Srba da prihvate preregistriranje vozila sa srpskim tablicama na kosovske (RSK), već je odmah počeo destabiliziranje situacije na terenu.

Kurti je, prema izvještajima lokalnih medija, poslije odluke kosovskih Srba da napuste kosovske institucije, ocijenio da je srpski predsjednik Aleksandar Vučić prevario SAD i EU.

“Jasno je o čemu se radi. Predsjednik Srbije je prevario i razočarao Amerikance i Europljane. On se često sastaje i koordinira s ruskim ambasadorom u Beogradu i Srbija postaje oruđe u rukama Kremlja”, napisao je Kurti na Facebooku.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...