Zastupnica u Bundestagu Jasmina Hostert podržala Denisa Bećirovića
Jasmina Hostert je izrazila suglasnost sa Bećirovićevim stavovim te istaknula da nacionalističke snage blokiraju Bosnu i Hercegovinu da postane država jednakih građana i kao takva, članica Evropske unije.

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović danas je u Sarajevu razgovarao sa zastupnicom u njemačkom Bundestagu Jasminom Hostert.

U srdačnom i prijateljskom susretu, razmijenjena su mišljenja o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj. Poseban akcenat je stavljen na negativne efekte ruske agresije na Ukrajinu te na zajednički odgovor progresivnih snaga, saopćeno je iz sektora Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

Istakavši ličnu i punu podršku SPD-a Njemačke Denisu Bećiroviću u izboru za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Jasmina Hostert izrazila je želju da rezultati predstojećih izbora budu uvod u izgradnju Bosne i Hercegovine kao države za sve njene ljude, u kojoj više neće postojati podjele i diskriminacija.

Po njenom riječima, izbor Denisa Bećirovića u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je, kako se navodi u saopćenju, jedan od važnih koraka u tom pravcu.

Bećirović je istaknuo da ruska agresija na Ukrajinu, kao i na druge dijelove Evrope, ima negativan efekat i na Bosnu i Hercegovinu tim prije što postoji značajan broj političara i političkih projekata koji, što otvoreno, što skriveno, podržavaju ruske retrogradne politike koje dijalog i dogovor žele zamijeniti silom i sukobom.

U tom kontekstu je istaknuta spremnost da kao i do sada, stvari naziva pravim imenom, jasno adresira odgovorne te se odlučno i čvrsto suprotstavi ruskom uticaju i ruskim igračima u Bosni i Hercegovini.

Govoreći o pokušajima nametanja izbornog zakona, Bećirović je još jednom ponovio svoj jasan stav da nikada neće pristati na reformu izbornog zakonodavstva po mjeri i željama HDZ-a i Dragana Čovića te da je jedini put za Bosnu i Hercegovinu onaj koji vodi u Evropsku uniju i NATO, a tamo se može stići samo ako Bosna i Hercegovina bude država u kojoj svi ljudi imaju jednaka prava.

Jasmina Hostert je izrazila suglasnost sa Bećirovićevim stavovim te istaknula da nacionalističke snage blokiraju Bosnu i Hercegovinu da postane država jednakih građana i kao takva, članica Evropske unije.

Poredivši principe koji se nude u Bosni i Hercegovini i brojne postojeće diskriminacije sa sistemom zapadnih zemalja, pa i Njemačke iz koje dolazi, zastupnica Hostert je ustvrdila da ono što se pokušava nametnuti u Bosni i Hercegovini nije moguće u progresivnim državama Evropske unije i da u takvim okolnostima ni ona u Njemačkoj ne bi mogla biti izabrana.

Hostert je naglasila da progresivna Evropa želi da vidi Bosnu i Hercegovinu u kojoj vrijedi isti sistem vrijednosti, kao i u zemljama zapadne demokratije, saopćeno je iz sektora Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

(Oslobodjenje)
Zadnje objave

Rencontres LGBTQ application OneGoodCrush offres Rencontres pour tous

Il y en a eu beaucoup percées récemment pour le LGBTQ . La juridique suprême a statué sur le la légalité...

We Don’t Text Anymore. Just how do I Get The Woman to speak with Myself?

Reader matter:I found myself talking to a lady for a little while and some of my friends made an effort to talk me personally...

Publisher’s Choice honor: just how Bridal Reflections™ Became a leading Salon for Brides in nyc

The Scoop: New York-based beauty salon Bridal Reflections is proud to own personalized the wedding-dress-shopping procedure for generations. Every bride which makes an appointment...

What is the rate™ Names ponder lady the Most Date-Worthy outfit of 2018

The Scoop: This Year, WhatsYourPrice.com (WYP) began a strategy to enhance the economics of internet dating by incentivizing people to meet each other offline. The dating...

Indications She Is The Main One

Five Telltale indicators you have to Pop The QuestionSo you've been matchmaking your bae for a couple years now. You reside collectively — or...