ZA OVU POLITIČARKU IZ RS-a DO SAD NISTE ČULI, ALI SAD ĆETE JE UPAMTITI: U 20 sekundi objasnila kako do duple funkcije preko stranke (VIDEO)
Možda do sada niste čuli za Andreu Dorić, mladu političarku iz Banje Luke, poslanicu u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Međutim, njen dosadašnji politički put i plivanje u međustranačkim vodama itekako privlači pažnju kao primjer društva u kojem je stranka sve.

Možda do sada niste čuli za Andreu Dorić, mladu političarku iz Banje Luke, poslanicu u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Međutim, njen dosadašnji politički put i plivanje u međustranačkim vodama itekako privlači pažnju kao primjer društva u kojem je stranka sve.

Dorić je izabrana za poslanicu u Narodnoj skupštini entiteta RS kao članica Socijalističke partije. Ipak, nakon što se ta stranka podijelila na dvije stranke, ona se priklonila stranci koju je osnovao Goran Selak (Socijalistička partija Srpske).

Ta stranka je bila u dio vladajuće koalicije u RS-u, a zbog toga je Dorić dobila funkciju direktorice u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjoj Luci. To se dogodilo prošle godine. Ipak, Selak je nakon kratkog vremena napustio vladajuću koaliciju u RS-u pa je i Dorić ubrzo smijenjena.

Međutim, da joj je funkcija, bilo kakva itekako draga dokazala je veoma brzo. Odlučila je promijeniti dres i vratiti se u političko krilo Petra Đokića, odnosno u Socijalističku partiju. Taj potez joj je otvorio vrata pa je u julu ove godine imenovana za izvršnu direktoricu Puteva Republike Srpske.

Međutim, Dorić je željela dodatne funkcije. U kratkom periodu imenovana je i u Upravni odbor Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF). Ona je odlukom Vlade RS-a imenovana na mandat od pet godina, objavio je Capital.

U izjavi za Una TV Dorić je pokušala objasniti put do tih funkcija.

 

“Ja sam delegirana na funkciju izvršnog direktora Puteva RS-a ispred svoje političke partije i naravno to je prihvaćeno. S druge strane imala sam i konkurs u APIF-u i tu je trebala podrška partije i to se desilo i tako da sam ja na te dvije funkcije iz tog razloga”, kazala je Dorić.

Ovo je možda najkraći i najdirektniji iskaz o tome kako suštinski funkcioniše sistem imenovanja na javne funkcije.

 

Ovo je komentirao i osudio čak i Nenad Stevandić (Ujedinjena Srpska), koalicioni partner Đokićeve Socijalističke partije.

(SB)
Zadnje objave

Kurti: Srbija nije normalna država, svi problemi na Balkanu dolaze iz Srbije

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je za podgoričku Gradsku televiziju, dan nakon postizanja dogovora o tablicama u Briselu u srijedu, da Srbija nije normalna...

SAD JE SVE JASNO; RAZOTKRIVEN PLAN ČOVIĆA I KONAKOVIĆA: HDZ blokadama obezbjeđuje Osmorki jedanaest bošnjačkih delegata?

Ako Skupština Posavskog kantona ne izabere delegate u zakonski predviđenom roku, CIK ima pravo da dodijeli drugom kantonu nedostajućeg delegata. U slučaju delegata iz...

Mijatović oštro: Patriote, uporno nam dijelite lekcije iz Sarajeva, a gdje ste sinoć u Banjoj Luci?

Sinoć smo u Banja Luci slavili našu državnost, slavili tekovine ZAVNOBIH-a. Mi nećemo stati dok BiH ne postane zemlja svih njenih građana i naroda,...

DENIS BEĆIROVIĆ POSLAO PORUKU SRBIMA: Ovo je i vaš Dan državnosti! Željku nisam vidio u zgradi Predsjedništva! Treba biti svaki dan na radnom mjestu…

“Ne slažem se ni sa sadržajem ni s tajmingom odluka Visokog predstavnika”, kazao je on. Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH gostovao je u programu Face...

DODIK KIPTI OD BIJESA: „Ćamil Duraković na jučerašnjoj priredbi nije predstavljao Republiku Srpsku…“

Dodiku je zasmetalo i to što je na svečanosti učestvovao Ćamil Duraković, potpredsjednik Republike Srpske. Novi-stari predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik reagirao je...