Za manje od mjesec dana: Žandarmerija RS-a, Despoti, Noćni vukovi i Marš na Drinu nadomak Sarajeva?
Ako su najave tačne sve to, za nešto manje od mjesec dana, moglo bi se “odigrati” samo nekoliko stotina metara od Sarajeva.

Pojedini mediji javljaju da bi se centralna manifestacija obilježavanja neustavnog Dana RS-a sljedeće godine mogla održati u Istočnom Sarajevu

Centralna manifestacija obilježavanja neustavnog Dana RS-a već nekoliko godina održava se u Banjoj Luci, a prema informacijama koje prenose pojedini mediji lokacija bi za sljedeći 9. januar mogla biti promijenjena.

Kako javlja Istraga.ba zvaničnici Republike Srpske razmatraju mogućnost da centralnu manifestaciju obilježavanja dana RS iz Banja Luke prebace u Istočno Sarajevo.

Poznato je da se na proslavi “Dana RS-a” u defileu pojavljuju pripadnici Trećeg puka (RS) Oružanih snaga BiH, Žandarmerija RS-a. Na ovogodišnjoj proslavi pojavilo se i specijalno vojno vozilo Despot.

Pored nabrojanih učesnika, na obilježavanju neustavnog praznika redovno učestvuju i pripadnici ozloglašene proruske ekstremističke grupe Noćni vukovi. Marš na Drinu sastavna je numera obilježavanja “Dana RS-a” svake godine.

Ako su najave tačne sve to, za nešto manje od mjesec dana, moglo bi se “odigrati” samo nekoliko stotina metara od Sarajeva.

 
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...