VUKAN NA MUKAMA: “Mijatović i SDP igraju za Dodika, stara koalicija…”
Potpredsjednik SPD-a, Vojin Mijatović, danas bi trebao zvanično biti kandidat za člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda.

Međutim, ljuti politički protivnik Milorada Dodika, Nebojša Vukanović smatra da se iza svega krije igra člana Predsjedništva BiH.

“Mnogi su u Federaciji u zabludi misleći da je Vojin Mijatović neki veliki bh. patriota. To je čovjek koji je promijenio više stranaka i funkcija i sad glumi nekog velikog bh. patriotu kako bi pokupio glasove Bošnjaka u RS i omogućio Dodiku da lakše pobijedi na toj funkciji. To je, prema nama u RS, vrlo nekorektan potez opozicije iz Federacije.

SNSD od toga ima veliku političku korist. Dodik ima ogromnu moć. SNSD i SDP su stara koalicija koja nema zaborava. Mijatović da pobijedi u RS, nema nikakve šanse. Jedini cilj je da pokupi glasove dijela nezadovoljnih koji ne bi glasali za Dodika. Nije lako biti opozicionar u RS”, smatra Vukanović, pa nastavio:

“Mijatović treba da uzme dio glasova onih nezadovoljnih koji ne bi glasali za Dodika, uostalom stara ljubav između njega i SDP-a zaborava nema. Dodiku ne predstavlja ništa potrošiti koji milion KM kako bi osigurao da dobije vlast”, izjavio je Vukanović u emisiji Rezime na FTV.

Odgovarajući na pitanje da je Dodik platio SDP-u ili Vojinu Mijatoviću da bude kandidat za Predsjedništvo, Vukanović je odgovorio:

“Pa SDP ga je kandidovao. Nije se Mijatović sam kandidovao, a on da pobijedi u RS nema šanse.”

Smatra da se Dodik prilagođava izbornoj kampanji.

“Sjedio je sa ovima sa zapada i rekao dajte mi još četiri godine, sad sam prihvatio ANP, ako mi date da budem član Predsjedništva i vlast od 2022. do 2026. BiH će ući u NATO. A sa druge strane on namiguje Rusima. Rusija je sad u teškoj situaciji, poprilično izolovana, pa bilo ko da pruža podršku i on to koristi poigravajući se sa emocijama ljudi. Ambasador Kalabuhov je na neki način pokazao nepoštovanje prema svima nama. Održao slovo i otišao, nije čuo šta mi imamo reći. Milorad Dodik će ovih četiri-pet mjeseci raditi ono što uvijek radi pred izbore – glumit će velikog Srbina, patriotu, busat će se u prsa junačka, tobože će prkositi Zapadu, a u stvarnosti će odraditi sve ono što se od njega očekuje. On uopšte nije izolovan”.
Zadnje objave

Rencontres LGBTQ application OneGoodCrush offres Rencontres pour tous

Il y en a eu beaucoup percées récemment pour le LGBTQ . La juridique suprême a statué sur le la légalité...

We Don’t Text Anymore. Just how do I Get The Woman to speak with Myself?

Reader matter:I found myself talking to a lady for a little while and some of my friends made an effort to talk me personally...

Publisher’s Choice honor: just how Bridal Reflections™ Became a leading Salon for Brides in nyc

The Scoop: New York-based beauty salon Bridal Reflections is proud to own personalized the wedding-dress-shopping procedure for generations. Every bride which makes an appointment...

What is the rate™ Names ponder lady the Most Date-Worthy outfit of 2018

The Scoop: This Year, WhatsYourPrice.com (WYP) began a strategy to enhance the economics of internet dating by incentivizing people to meet each other offline. The dating...

Indications She Is The Main One

Five Telltale indicators you have to Pop The QuestionSo you've been matchmaking your bae for a couple years now. You reside collectively — or...