VUČIĆ: NEKO NAS ŠPIJUNIRA I HOĆE DA ZNA KOLIKO IMAMO GRANATA, METAKA, BOMBI
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje združenoj vježbi vojske Srbije “Manevri 2022”. Vučić je stigao na poligon u pratnji ministra odbrane Miloša Vučevića.

U razgovoru sa vojnicima im je čestitao na uspješno izvedenom gađanju, a pitao ih je i za uslove u vojsci.

Govoreći o dešavanjima vezano za dronove, rekao je da jučerašnja priča o njima nije nova, te da je Srbija i ranije znala za pokušaje upada.

– Pitaju se s kim se mi sukobljavamo? Pa ni sa kim… Ali da li želite da neko špijunira naše kasarne i da zna šta imamo i koliko granata imamo, metaka, bombi – rekao je Vučić.

On je dodao kako su cijeli dan NATO dronovi “obigravali” na Brnjaku i Jarinju, bili su na 200, 500 metara od administrativne linije, sa druge strane. Naveo je da NATO poštuje sve procedure, ali da su i oni uočeni.

– Njih nemamo pravo da rušimo i obaramo po Rezoluciji 1244 i Kumanovskom sporazumu. Ali, nisu oni bili tamo da skupljaju sličice ili da igraju klikere, nego zbog različitih stvari – rekao je Vučić, dodajući da je problem je kada neko dođe u Rašku ili Novi Pazar.

Zato, kako kaže, koriste komercijalne dronove misleći da se tako neće znati čiji su i odakle su došli. Kako je naveo, tu se vidjela “združena djelatnost protiv Srbije”.

– Ne bih rekao neprijateljska, zbog različitih konotacija kojih će biti u zemlji ili regionu, jer će s jedne strane da krenu sa sprdnjom, “pa, dobro ne vide iz satelita, pa su im potrebi dronovi”. Naravno da jesu. Ali, krenulo je i sa druge strane, pa se pitaju sa kim se sukobljavamo – rekao je on.

Dodaje da je u odnosu na nekada, neuporediva snaga Srbije danas, i to prije svega politike.

– Želimo da sačuvamo mir. To nam je prioritet i dajemo sve od sebe da tako bude – rekao je Vučić.

 

Izvor: crna-hronika.info
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...