Vučić nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost: “Najteža noć je pred nama, izdao sam naređenja”
Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost Srbije održana je večeras u 19 sati, a predsjedavao je predsjednik zemlje Aleksandar Vučić. .

“Analizirali smo sve što se desilo na Kosovu. Događa se ono što smo najavili juče kao i prethodnih dana i sedmice. Imate bezbroj neistina, falsifikata, laži o onome što se zbiva na terenu. Na samom terenu se vodi bitka za opstanak naroda na svojim ognjištima. Takozvana kosovska policija nema nikakvo pravo, osim da to bude u skladu sa Briselskim sporazumom, da bude na terenu osim na sjeveru. Oni su upadali i danas, i juče, a mnogi se prave da ih nisu videli na Gazivodama”, rekao je Vučić.

On je naglasio da je riječ o “pokušaju završavanja srpskog problema na Kosovu”, u kojoj učestvuju i premijer Kosova Albin Kurti i dobar dio međunarodne zajednice.

“Barikade niko iz Beograda nije naredio”, rekao je on.

“Ono što je za nas važno je da pozovemo na očuvanje mira, smirivanje situacije, pozivam Srbe da ne nasjedaju na provokacije. Danas je za mene najteži dan, najteža noć je pred nama. Naše je da pozivamo na mir, da tražimo da niko ne dira KFOR ili Euleks, pozivamo da uhapšenog Srbina puste na slobodu” poručio je Vučić.

On je istakao i da je pred Srbima na Kosovu teška noć.

“Preduzeli smo odgovarajuće mjere i izdao sam naređenja, ponosan sam na naše vojnike i policajce, nikada u poslednjih nekoliko decenija nismo imali ovakav odziv da se stave na raspolaganje otadžbini”. rekao je Vučić.

“Prije nego što dobiju bilo kakvo naređenje, milion puta ćemo pokušati da sačuvamo mir”, istakao je Vučić.

(Radio Sarajevo)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...