VOJIN MIJATOVIĆ ZATRESAO DRŽAVU: “Jedini način da se Dodika izbaci je da nema četiri delegata u Domu naroda i to je opozicija u RS shvatila, a u Sarajevu…”
Objava dolazi pred najavljene pregovore Pokreta za državu sa srpskom opozicijom u RS-u.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović raspisao se ovih dana. Kaže ima grč u želudcu i osjećaj da se Pokret za državu u RS-u gura u ambis zbog želje svih da budu dio vlasti u FBiH, ili na državnom nivou. Građanima je želio objasniti suštinu onoga što se dešava oko izbora četvrtog delegata u Dom naroda BiH. Objava dolazi pred najavljene pregovore Pokreta za državu sa srpskom opozicijom u RS-u.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Već 15 dana otvoren je l*v na vj*štice, te vj*štice su ljudi iz Pokreta za državu.

Teza je ovakva, jedni brane interese Republike Srpske, drugi interese Bosne i Hercegovine, a mi smo jedini spremni izdati i jedne i druge interese u isto vrijeme zbog “fotelja” , kako tvrde svi.

A zapravo istina je nažalost potpuno drugačija, pa da krenemo:

SNSD je pregazio ponovo opoziciju na izborima i još im se nacrtalo, da čak ne moraju niti dati Pokretu za državu ništa, niti tražiti od nas da glasamo za njihove liste za Dom naroda BiH kao što je SDA u prošlom mandatu.

Oni sad grickaju kokice i pustili su da nas gaze i opozicija i naše centrale stranaka u Sarajevu i crkoše od smijeha. Drugi osigurač koji imaju je HDZ, i imali 3, ili 4 u Domu naroda oni su vlast na nivou države, sa 3 je ok, sa 4 još sigurnije.

SDA koja je sticajem okolnosti loše prošla unutar Pokreta za državu sada pokušava kroz ovu situaciju da obezbijedi sebi ostanak na vlasti na nivou FBiH i države, jer je evidentno da ih je HDZ otkačio i da im je ovo jedina karta za čupanje, te su preko noći postali osvješteni da Dodik ne smije imati 4 delegata.

Da se razumijemo, da je SDA prošla kako je planirala unutar Pokreta i dobila većinu poslanika, do sada bi uveliko Dodik imao 4 i SDA bi bila dio vlasti i u FBiH i na nivou države. Oni nemaju problem da to iznesu, pokazali su to već.

Opozicija u RS-u je potopljena i jedini način da se ne raspadnu skroz je da SNSD nema četiri delegata i da sa dva u Domu naroda BiH pokušaju preko stranaca izbaciti SNSD iz vlasti na državnom nivou. Ovo je jedina karata opstanka opozicije i tu više spora nema.

SDP I Osmorka je u prilici sa HDZ-om izbaci SDA iz vlasti na nivou FBiH i države, i ako je cijena da se zbog toga spalimo svi u Pokretu za državu to će se dogoditi. Na kraju to nam je nedvosmisleno rečeno.

E sad da zaključimo, jasno je i najglupljima da se preko nas lomi sve i da je interes svih, ali svih samo vlast, onda dajte barem da budemo iskreni i kažemo na glas, nema ovdje ništa od brige za RS ili BiH, ovdje je sve igra oko vlasti.

Nemojte onda svi nama ispostavljari fakturu, nije realno, recite hoćemo vlast.

Nemojte od nas praviti izdjanike zbog vaših fotelja!

P.S. ukoliko SDP i opozicija u RS-u shvate da je po jedan u Domu naroda BiH jedina garancija, i nama, i njima, da smo vlast na nivou države, a svi drugi upitni onda smo pobijedili!

HDZ je relaksiran, oni su tu, pa su tu, ko je kriv za to, pa to nije pitanje za nas!”
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...