VOJIN MIJATOVIĆ OŠTRO IZ BANJE LUKE: Džaba vrište samozvani “lideri”, džabe pljujete i klevećete…
“A koliko vaših ruku Dodik već ima to ćemo brzo vidjeti, ruke Pokreta za države nema ni SNSD ni vi, ne podrazumijevamo se nikome, sem državi BiH i njenim građanima”, poručio je Mijatović.

Nakon serije optužni na račun Pokreta za Državu u vezi izbora delegata u Domu naroda oglasio se potpredsjednik SDP-a BiH Vojin MIjatović.

-Pošto se uveliko pravi hajka na Pokret za državu, a u vezi izbora delegata u Dom naroda potrebno je ako treba svaki dan pojašnjavati.

Za nas nema razlike između SNSD-a i opozicije kada su u pitanju stavovi prema državi BiH, prema genocidu u Srebrenici, članstvu u NATO savezu, prema Beogradu i Zagrebu i još niz pitanja.

Katastrofalno loš rezultat opozicije je glavni razlog zašto smo sada došli do ove situacije, a nikako stav Pokreta za državu koji se ne odriče svog stajališta da su nam SNSD I opozicija isti.

I džaba vrište samozvani “lideri” opozicije na nas jer problem je u vašim redovima kao i svaki put do sada.

Opozicija nema kapacitet da izglasa dva delegata u Dom naroda jer je potopljena na izborima, bez dva delegata nemaju nikakve šanse da budu sastavni dio vlasti na državnom nivou.

Mi vrlo korektno, javno brz spletki i pljuvanja nudimo da zajedno izaberemo dva delegata jednog iz opozicije i jednog iz Pokreta za državu.

Ovakvim dogovorim SNSD nema instrument za blokadu države, opozicija dobija šansu da izbaci SNSD državne vlasti, a Pokret za državu dokazuje svoju misiju da štiti državu BiH od bilo čije blokade.

Džabe pljujete i klevećete, džaba vaši “ne režimski mediji” vrše pritisak po uzoru na režimske, džaba sarajevski dežurni filozofi navijaju na vašu iskrivljenu istinu samo zato što ste “protiv” Dodika, jedini način da se ne raspadnete u komadiće i da zadržimo minimum šanse da se porazi SNSD je ovo što vam predlažemo.

Zbog vašeg katstrofalnog rezultata jedini krivac ukoliko SNSD dobije 4 u Domu naroda ste vi, ukoliko ne shvatite ovo onda bolje niste ni zaslužili, nego da se konačno i raspadnete.

A koliko vaših ruku Dodik već ima to ćemo brzo vidjeti, ruke Pokreta za države nema ni SNSD ni vi, ne podrazumijevamo se nikome, sem državi BiH i njenim građanima, poručio je Mijatović.

(SB)
Zadnje objave

ELMEDIN KONAKOVIĆ IZ ANKARE: “Mislim da smo jedna od zemalja sa najvećim brojem spasilaca, biće vremena da se podvuče linija…”

(…) i da pregledamo koliko smo administrativno ispoštovali okvirni Zakon o zaštiti i spasavanju.” Ponosan je na sve Bosance i Hercegovce koji su ovih dana...

IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: „Blinken sigurno ne bi razgovarao s Biserom Turković…“

State Department je ubrzo objavio i zvanično saopćenje nakon telefonskog razgovora. Ne stišavaju se reakcije nakon razgovora ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića...

ŠOKANTAN APEL IZ BRČKOG: “Ne daju mi da se izjašnjavam kao Bosanac, ovo je najpodjeljeniji grad u državi, SDA je izdala državu, a SDP...

“SDP je podijelio i svoje članove stranke po istom principu i na izborima ih kandiduje kao takve!! Nema nikakve šanse da kao takvi mogu...

ZA ŠTA SE SPREMA PREDSJEDNIK SRBIJE: Aleksandar Vučić donio odluku o povećanju broja specijalnih jedinica u Srbiji…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio je odluku o organizovanoj dogradnji specijalnih snaga Vojske Srbije. Kako se navodi u dokumentu u koji je “Blic” imao uvid,...

DIPLOMATSKI SKANDAL U REŽIJI ZAMJENIKA MINISTRA ODBRANE BiH: Odbio se sastati sa britanskim ministrom zbog izjava o Dodiku…

Zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović odbio je da se sastane sa britanskim ministrom za Evropu Leejem Dohertyjem zbog njegove izjave da se tokom...