Vojin Mijatović neće da šuti, javno je dao do znanja: “Galama koju ovih dana prave oni koji idu, ili ostaju u opoziciji je razumljiva, ali ni na koji način nas neće zaustaviti”
Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović prekinuo je višednevnu šutnju nakon sastanka Osmorke s a SNSD-om pohvalio je stranačkog predsjednika i poručio, idemo raditi.

U nastavku prenosimo šta je Mijatović napisao na Facebooku.

“SDP BiH bez dileme preuzima odgovornost za vođenje svih procesa u naredne četiri godine na svim nivoima u zemlji.

Poprilično je jasno da pristup saradnje umjesto sukoba počinje biti matrica funkcionisanja.

Najveće zasluge za činjenicu da smo dobili priliku da preuzmemo odgovornost nosi predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić koji je uspio da oko ideje saradnje spoji veliki broj političkih aktera u BiH.

U oba entiteta i na nivou države imamo priliku da promjenimo stanje.

Ovoj zemlji su potrebne investicije, radna mjesta, bolja atmosfera i vraćanje optimizma.

Galama koju ovih dana prave oni koji idu, ili ostaju u opoziciji je razumljiva, ali ni na koji način nas neće zaustaviti da pokušamo napraviti novi momentum u zemlji.

Nakon formiranja Vijeća ministara BiH, Vlade Republike Srpske i Vlade FBiH krećemo sa žestokim radom, nemamo mi više vremena za gubljenje.

Svi koji se busaju u “patriotska” prsa ovih dana ,sikiraju, ne sikiraju, svoj “patriotizam” su pokazali,

sada imaju četiri godine ispred sebe i neka podrže iz opozicije sve bitne odluke za Bosnu i Hercegovinu na isti način kao što smo mi posljednjihi 8 godina.

Idemo raditi!!!”, napisao je Mijatović.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...