(VIDEO) Poslanik SDS-a iz Foče na sjednici NSRS-a zaprijetio Ramizu Salkiću: Ovdje više nemoj spominjati genocid, ja ću ti to zabraniti
Burno je bilo na posebnoj sjednici NSRS-a u proteklu srijedu

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, održana u srijedu, protekla je u znaku tenzija koje su se ticale formiranja Vlade Republike Srpske.

“Užarenu” atmosferu dodatno je podgrijao Ramiz Salkić, zastupnik u NSRS-u, koji je u jednom dijelu svog izlaganja kazao kako su na ovom prostora početkom 20. stoljeća svi bili Bošnjaci.

– Dobro je da je ispoštovana praksa i ustavna obaveza da u vladi imamo nacionalnu zastupljenost kako je to propisano i da u njoj ima pet Bošnjaka, ne ulazeći sad u krvna zrnca, na kraju svi smo mi početkom 20. vijeka bili Bošnjaci na ovom prostoru, rekao je Salkić.

Na njegovu izjavu reagovao je SDS-ov zastupnik Obren Bodiroga iz Foče, a rasprava je na kraju dovela i do spominjanja genocida u Srebrenici.

U jednom momentu, Bodiroga je rekao Salkiću da u Narodnoj skupštini Republike Srpske ne spominje genocid, te da će mu on to zabraniti.

Salkićeva izjava je izazvala mnogo bure, a između ostalih reagovao je i predsjednik RS-a Milorad Dodik. Nakon što je Dodik reagovao na Salkićevu izjavu, nije prošlo mnogo vremena do novog oglašavanja bivšeg potpredsjednika RS-a.

Tada je Salkić, naime, kazao kako smo “od Dodika saznali da je RS stara 1300 godina”.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

(Oslobodjenje)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...