UZBUNA U SREDNJOJ BOSNI: Komšićev DF odlučuje hoće li Čovićev HDZ ući u vlast…
HDZ-u je bilo nepojmljivo koalirati sa DF-on, a sa druge strane, DF ne prihvata one koji im predsjednika stranke i člana Predsjedništva BiH nazivaju nelegitimnim predstavnikom hrvatskog naroda.

Nakon održanog sastanka “Šestorke” koja predvodi većinu u Skupštini ZDK, Demokratska fronta održava sastanak nakon kojeg će donijeti svoju odluku o proširenju većine na “Sedmorku”, s obzirom na to da je HDZ izrazio spremnost da uđe u vlast u ZDK-u.

No, sve to dolazi nakon što je Goran Bulajić, predsjednik Kantonalnog odbora DF-a, na ozvaničenju saradnje Šestorke kazao da ne žele HDZ u koaliciji u ZDK-u.

“HDZ je rekao da neće s DF-om i ne vidim razloga da mi želimo s HDZ-om. Za nas nije prihvatljivo da HDZ bude dio ove naše priče u ZDK-u”, izjavio je Bulajić na konferenciji za medije kada je ozvaničena saradnja Šestorke u ZDK-u.

HDZ bi vjerovatno ulaskom u većinu tražio i određena ministarstva, tako da bi neke političke stranke morale napraviti ustupke po cijenu tri HDZ-ova zastupnika, a pitanje je ko je spreman na to i pristati.

Ranije je Šestorka usaglasila da sve stranke moraju dati saglasnost o proširenju koalicije tako da se u ovom trenutku sve pita Goran Bulajić i zeničkodobojski DF.

HDZ-u je bilo nepojmljivo koalirati sa DF-on, a sa druge strane, DF ne prihvata one koji im predsjednika stranke i člana Predsjedništva BiH nazivaju nelegitimnim predstavnikom hrvatskog naroda
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...