“UDAR NA DRŽAVU BiH”: IGK najoštrije osuđuje isticanje zastave tzv. “Herceg-Bosne” u sali Parlamenta BiH
Isticanjem zastave tzv. “Herceg-Bosne” u najvećem zakonodavnom tijelu BiH, zastavom kojom se promovišu ratni zločini i zločinci ne doprinosi miru i suživotu u BiH.

Najoštrije osuđujemo isticanje zastave tzv. “Herceg-Bosne” u sali Parlametarne skupštine BiH na sastanku osmorke, HDZ-a i SNSD-a, saopćeno je iz Instituta za istraživanje genocida Kanada.

“U danu kada je EU dodjelila kandidatski status BiH i tako nagradila one koji zapravo sprečavaju evroatlanske integracije, isticanjem zastava paradržavnih tvorevina, u danu kada su lideri SNSD-a, HDZ-a BiH i SDP-a potpisali smjernice, načela i ciljeve u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na nivou BiH za period 2022-2026. bez konkretnog dogovora o NATO integraciji, svjedočimo još jednom u nizu udara na državu BiH.

Isticanjem zastave tzv. “Herceg-Bosne” u najvećem zakonodavnom tijelu BiH, zastavom kojom se promovišu ratni zločini i zločinci ne doprinosi miru i suživotu u BiH.

Stvaranje tzv. zločinačke paradržave “Herceg-Bosne” je bilo protiv međunarodnog prava predstavljalo je sastavni dio agresije na državu BiH. Udruženim zločinačkim poduhvatom stvaraoci zločinačke paradržave “Herceg-Bosne” imali su namjeru državu BiH agresijom, ratnim zločinima i zločinama protiv čovječnosti razbiti i izdvojiti njene teritorije koje su po dogovoru iz 1939. između Cvetkovića i Mačeka bile označene kao hrvatske.

Radilo se o ratnom zločinu i zločinu protiv čovječnosti, te isticanje zastave te tvorevine znači kontinuitet zločina prema državi BiH drugim sredstvima. U smislu političke i vojne organizacije, herceg-bosanski agresivno genocidni politički projekt je reakcija a time i kopija republičko-srpskog projekta, i s obzirom na agresivne političke ciljeve i teritorijalne apetite u BiH, ali i s obzirom na mehanizme i strategije kojima se želio ostvariti taj agresivno genocidni politički projekt.

Taj srpsko-hrvatski udruženi zločinački projekt u i van BiH traje i danas, pod strateškim liderstvom Milorada Dodika i Dragana Čovića. Udruženi srpsko-hrvatski zločinački projekat je iredentistički i separatistički projekt. Politika koja se vodi s ciljem realizacije tog projekta je zločinačka. Projektanti i izvršioci tog udruženog zločinačkog projekta moraju biti zaustavljeni. Povlađivanje srpskom nacionalizmu, čija je dominantna struja neočetništvo i hrvatskom nacionalizmu, čija je dominantna struja neoustaštvo je neodrživo.

Moraju se sankcionisati jer predstavljaju egzistencijalnu prijetnju po opstanak BiH kao države. Krajnje je vrijeme za redefiniciju bosanskohercegovačke državne politike prema entitetu RS i tzv. Herceg-Bosni, kako bi se ti antibosanski projekti konačno zaustavili i poslali u historiju. Entitet RS i tzv. Herceg-Bosna su stvorili neprijateljsku, antibosansku i antievropsku ideju u kojoj i danas građani i narodi u i van BiH žive.

Odlukom Ustavnog suda FBiH od 20. novembra 1997. i 19. februara 1998. godine upotreba zastave kao simbola kantona je proglašena neustavnom. Ustavni sud je to presudio zajedno sa odlukom o neustavnosti imena kantona (Hercegbosanska županija)”, saopćeno je.

 
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...