U KUTIJU UBACIVALI POPUNJENE LISTIĆE, A SA BIRAČKOG MJESTA IZNOSILI PRAZNE
Kod lica su pronađeni nepopunjeni glasački listići i on je pozvan u prostorije Policijske stanice Istočna Ilidža

Štabu Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske “Izbori 2020”, koji prati i preduzima mjere i radnje s ciljem održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj na dan lokalnih izbora u BiH, prijavljeni su određeni incidenti na glasačkim mjestima.

Policijskoj stanici Bileća direktor Osnovne škole “Sveti Sava” u Bileći LJ.M. prijavio je jutros u 5.55 časova da je na objektu područne škole u Mekoj Grudi, gdje se nalazi i glasačko mjesto te mjesne zajednice, polomljeno više stakala.

Na lice mjesta odmah je upućena policijska poatrola, a o događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je naložio da se izvrši uviđaj, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Glasačko mjesto u Mekoj Grudi otvoreno je u 7.00 časova, a u toku je rad na pronalasku počinioca i dokumentovanja krivičnog djela oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari.

U 9.10 časova predsjednik Opštinske izborne komisije Novi Grad zatvorio je glasačko mjesto u Suhači. On nije zahtjevao pomoć policije.

Policijskoj stanici Istočna Ilidža prijavljena su tri slučaja na dva glasačka mjesta na području ove opštine. U 8.10 časova na glasačkom mjestu u Ulici Nikole Koljevića 18 došlo je do kratke obustave glasanja jer je S.M. u glasačku kutiju ubacio popunjene glasačke listiće, a iz objekta iznio nepopunjene.

Kod lica su pronađeni nepopunjeni glasački listići i on je pozvan u prostorije Policijske stanice Istočna Ilidža.

Na istoj lokaciji u 8.50 došlo je od kratke obustave glasanja iz razloga što je lice S.T. pokušala da u glasačku kutiju ubaci popunjene glasačke listiće, a iz objekta iznese nepopunjene listiće. Osoba je pozvana u Policijsku stanicu Istočna Ilidža radi davanja izjave.

Na glasačkom mjestu u Ulici Ravnogorska 147 u opštini Istočna Ilidža došlo je do kratke obustave glasanja, jer je D.P. u glasačku kutiju ubacio popunjene glasačke listiće, a iz objekta iznio nepopunjene koji su kod njega pronađeni.

I on je pozvan u prostorije Policijske stanice Istočna Ilidža.

Policijskoj stanici Ugljevik prijavljeno je da je u 9.19 časova na glasačkom mjestu Donje Zabrđe-Posavci B.M. polupao glasačku kutiju. O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji se izjasnio da se lice liši slobode i da se protiv njega dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprječavanje održavanja izbora i glasanja.

U 11.10 časova u Gradskom parku u Doboju došlo je do okupljanja grupe lice, njih oko 200, koje su organizovali lideri opozicionih stranaka u Doboju. Oni su se razišli oko 12.00 časova, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a podsjećaju da zbog održavanja lokalnih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Republike Srpske /referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući akviziciju/ rade danas do 19.00 časova.
Zadnje objave

ĆAMIL DURAKOVIĆ DOŠAO NA SVOJE: “Akcija SIPA-e u Srebrenici dokaz je da…”

Ćamil Duraković, nosilac liste “Moja adresa Srebrenica“ na proteklim lokalnim izborima u BiH, za Anadolu Agency (AA) je naglasio da jutrošnja akcija pripadnika Državne...

Sjećate se kako je nana Fata prozvala Ramiza Salkića za krajnje nemoralnu ponudu?!?

Gostujući svojedobno na FACE TV, nana Fata ozbznanila je kao joj je potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić nudio da zemlja svoju proda i da...

BIO JEDNOM JEDAN SDP: Miro Lazović pisao o lakrdiji svoje bivše partije

Povodom uloge članova Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine u izbornim prevarama u Srebrenici, oglasio se i bivši zvaničnik te stranke Miro Lazović. Lazović je...

NANA NIMETA JAHIĆ PREMINULA U 99. GODINI: BILA JE SUPRUGA POSLJEDNJEG BOSANSKOG KADIJE

U Sarajevu je u 99. godini preminula Nimeta Jahić, supruga posljednjeg bosanskog kadije. Nana Nimeta, rođena je 6. oktobra 1922. godine u Prizrenu, u porodici...

STANIVUKOVIĆ OTKRIVA; “POKUŠAVALI SU DA ME KUPE”: Evo šta mu je poznati političar nudio da napusti PDP

Uz narodnu mudrost “U dobru se ne uzvisi, a u zlu se ne ponizi”, mladi gradonačelnik je poručio da Stevandić nije jedini koji mu...