TEŠKE OPTUŽBE DODIKOVOG SAVJETNIKA: “Narcisoidni Senad Hadžifejzović, koji žudi za novinarskim uspjehom, poznat je po tome što su…”
Simić tvrdi da ovdašnja javnost ne može da shvati da bilo koji novinar u emisiji javno predlaže kao rješenje da se neko ubije.

Pero Simić, savjetnik za medije člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, kazao je da je novinar Televizije Face TV Senad Hadžifejzović izjavio neistinu da nijednog trenutka u svojoj nedavnoj emisiji, govoreći o rješenju za Milorada Dodika, nije izgovorio riječ “ubiti”, već “umiriti”.

Simić tvrdi da je, prema analizi četvorice ton majstora sa svjetskom reputacijom koji su dobili na uvid snimak Hadžifejzovićeve emisije, jednoglasno uvrđeno da je u dijelu snimka gdje se govori da je rješenje sa Dodikom “da se smijeni, smiri, ubije”, mijenjana frekvencija, usporen snimak i dodavan eho.

– Time su dignute visoke frekvencije i spušteni basovi kako bi se sakrila istina da je rečeno da se `smijeni, smiri, ubije`, a u javnosti plasira laž da isfrustrirani narcis Hadžifejzović nije rekao “ubiti”, već “umiriti” – naveo je Simić u tekstu za beogradski list “Danas”.

Reagujući na prethodni tekst ovog lista pod nazivom “Senad Hadžifejzović: Ubiti ili umiriti”, Simić je kazao da je Hadžifejzović izazvao negativne reakcije u javnosti, naročito u Republici Srpskoj, jer je na veliko iznenađenje upitao svog gosta analitičara Dušana Јanjića “da li je rješenje sa Dodikom da se smijeni, smiri, ubije?”.

“Narcis Hadžifejzović, koji žudi za novinarskim uspjehom, poznat je po tome što su etički standardi novinarske profesije kod njega zanemareni, a jezik u njegovim debatama u emisiji koju vodi grub i sirov”, kazao je on.

– Tim jezikom on inače obezvređuje svoje sagovornike, ali i pokazuje njegovu nesposobnost u iskrenu komunikaciju – kazao je Simić.

On je naveo da je Hadžifejzović, nakon opšte osude javnosti na izjavu da je možda rješenje za Dodika /koga su on i njegov gost u emisiji beogradski analitičar Dušan Јanjić problematizovali/ “ubiti”, na sav glas pokušao to demantovati.

Simić je napomenuo da je Hadžifejzović pokušao demantovati da je rekao da je rješenje sa Dodikom da se “smijeni, smiri, ubije”, te da je naočigled javnosti koja je pratila emisiju i čula šta je ko rekao, izjavio neistinu – da nijednog trenutka nije izgovorio riječ “ubiti”, već “umiriti”.

– Upravo je taj poznati bosanskohercegovački novinar, narcis, čiji je veoma jasno prepoznatljiv imperativ, svih ovih godina, da bude uspješan u emisiji po cijenu destrukcije i nevaljalstva, koji je naknadno puštao snimak iz emisije na kome se navodno čuje da nije rekao “ubiti”, već “umiriti”. Ali, u lažu su kratke noge – kazao je Simić.

Simić je naveo da ovdašnja javnost ne može da shvati da bilo koji novinar u emisiji javno predlaže kao rješenje da se neko ubije.

(SB)
Zadnje objave

ELMEDIN KONAKOVIĆ IZ ANKARE: “Mislim da smo jedna od zemalja sa najvećim brojem spasilaca, biće vremena da se podvuče linija…”

(…) i da pregledamo koliko smo administrativno ispoštovali okvirni Zakon o zaštiti i spasavanju.” Ponosan je na sve Bosance i Hercegovce koji su ovih dana...

IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: „Blinken sigurno ne bi razgovarao s Biserom Turković…“

State Department je ubrzo objavio i zvanično saopćenje nakon telefonskog razgovora. Ne stišavaju se reakcije nakon razgovora ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića...

ŠOKANTAN APEL IZ BRČKOG: “Ne daju mi da se izjašnjavam kao Bosanac, ovo je najpodjeljeniji grad u državi, SDA je izdala državu, a SDP...

“SDP je podijelio i svoje članove stranke po istom principu i na izborima ih kandiduje kao takve!! Nema nikakve šanse da kao takvi mogu...

ZA ŠTA SE SPREMA PREDSJEDNIK SRBIJE: Aleksandar Vučić donio odluku o povećanju broja specijalnih jedinica u Srbiji…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio je odluku o organizovanoj dogradnji specijalnih snaga Vojske Srbije. Kako se navodi u dokumentu u koji je “Blic” imao uvid,...

DIPLOMATSKI SKANDAL U REŽIJI ZAMJENIKA MINISTRA ODBRANE BiH: Odbio se sastati sa britanskim ministrom zbog izjava o Dodiku…

Zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović odbio je da se sastane sa britanskim ministrom za Evropu Leejem Dohertyjem zbog njegove izjave da se tokom...