TEŠKE OPTUŽBE DODIKOVOG SAVJETNIKA: “Narcisoidni Senad Hadžifejzović, koji žudi za novinarskim uspjehom, poznat je po tome što su…”
Simić tvrdi da ovdašnja javnost ne može da shvati da bilo koji novinar u emisiji javno predlaže kao rješenje da se neko ubije.

Pero Simić, savjetnik za medije člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, kazao je da je novinar Televizije Face TV Senad Hadžifejzović izjavio neistinu da nijednog trenutka u svojoj nedavnoj emisiji, govoreći o rješenju za Milorada Dodika, nije izgovorio riječ “ubiti”, već “umiriti”.

Simić tvrdi da je, prema analizi četvorice ton majstora sa svjetskom reputacijom koji su dobili na uvid snimak Hadžifejzovićeve emisije, jednoglasno uvrđeno da je u dijelu snimka gdje se govori da je rješenje sa Dodikom “da se smijeni, smiri, ubije”, mijenjana frekvencija, usporen snimak i dodavan eho.

– Time su dignute visoke frekvencije i spušteni basovi kako bi se sakrila istina da je rečeno da se `smijeni, smiri, ubije`, a u javnosti plasira laž da isfrustrirani narcis Hadžifejzović nije rekao “ubiti”, već “umiriti” – naveo je Simić u tekstu za beogradski list “Danas”.

Reagujući na prethodni tekst ovog lista pod nazivom “Senad Hadžifejzović: Ubiti ili umiriti”, Simić je kazao da je Hadžifejzović izazvao negativne reakcije u javnosti, naročito u Republici Srpskoj, jer je na veliko iznenađenje upitao svog gosta analitičara Dušana Јanjića “da li je rješenje sa Dodikom da se smijeni, smiri, ubije?”.

“Narcis Hadžifejzović, koji žudi za novinarskim uspjehom, poznat je po tome što su etički standardi novinarske profesije kod njega zanemareni, a jezik u njegovim debatama u emisiji koju vodi grub i sirov”, kazao je on.

– Tim jezikom on inače obezvređuje svoje sagovornike, ali i pokazuje njegovu nesposobnost u iskrenu komunikaciju – kazao je Simić.

On je naveo da je Hadžifejzović, nakon opšte osude javnosti na izjavu da je možda rješenje za Dodika /koga su on i njegov gost u emisiji beogradski analitičar Dušan Јanjić problematizovali/ “ubiti”, na sav glas pokušao to demantovati.

Simić je napomenuo da je Hadžifejzović pokušao demantovati da je rekao da je rješenje sa Dodikom da se “smijeni, smiri, ubije”, te da je naočigled javnosti koja je pratila emisiju i čula šta je ko rekao, izjavio neistinu – da nijednog trenutka nije izgovorio riječ “ubiti”, već “umiriti”.

– Upravo je taj poznati bosanskohercegovački novinar, narcis, čiji je veoma jasno prepoznatljiv imperativ, svih ovih godina, da bude uspješan u emisiji po cijenu destrukcije i nevaljalstva, koji je naknadno puštao snimak iz emisije na kome se navodno čuje da nije rekao “ubiti”, već “umiriti”. Ali, u lažu su kratke noge – kazao je Simić.

Simić je naveo da ovdašnja javnost ne može da shvati da bilo koji novinar u emisiji javno predlaže kao rješenje da se neko ubije.

(SB)
Zadnje objave

KAKO JE SNSD PREKO NOĆI POSTAO “NEZAOBILAZAN”: “Bilo je dilema i unutar Osmorke, ali ne i za HDZ!”

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić komentirao je konstituiranje vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini te govorio o tome ko su neizbježni partneri za...

ŠOKANTNA ODLUKA VOJINA MIJATOVIĆA: „Pozivam poslanike SDP BiH u NSRS da glasaju za…“

Poruka za buduće generacije – vrijedi se boriti za ovu državu, ali ne sa kukavicama, konformistima i uhljebima. Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, oglasio se...

DODIK VAN SEBE: “Plašeći svijet Republikom Srpskom Kurti traži alibi za…”

“Dok je Republike Srpske ta odluka se neće mijenjati”, poručio je Dodik. Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, kazao je da se potpisom na...

AMERIČKI AMBASADOR POSLAO VIDEO-PORUKU GRAĐANIMA BOSNE I HERCEGOVINE: Sjedinjene Države izdvajaju dodatnih 17 miliona dolara za podršku Oružanim snagama BiH…

Michael J. Murphy, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini poslao je poruku građanima BiH. -Nema druge zemlje koja je više ulagala u BiH...

Visoki predstavnik Christian Schmidt se obratio javnosti: “Vrijeme je da se dejtonski Ustav preoblikuje u moderan ustavni okvir koji će pomoći u prevazilaženju etničke...

Nastavljajući intenzivan dijalog sa predstavnicima civilnog društva, visoki predstavnik Christian Schmidt održao je danas još jedan sastanak kako bi razmijenio mišljenja i ideje u...