TEATRALNI VUČIĆ: “Svi na Balkanu čekaju ‘drugo poluvrijeme’ sa mnogo mržnje; u Srebrenicu nisam dobrodošao”
“Od nas ne žele pijetet, već pravne formulacije koje bi politički iskoristili, žele kompenzacione mjere i ukidanje Republike Srpske”, rekao je Vučić govoreći o Srebrenici.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da mu se čini da svi na Balkanu čekaju drugo poluvrijeme sa mnogo mržnje, ali da su građani Srbije ti koji moraju da izbjegnu rat po svaku cijenu. Dodaje da ove godine nije otišao u Srebrenicu jer tamo nije dobrodošao.

Govoreći o 11. julu, Danu sjećanja na genocid u Srebrenici koji se dogodio prije 27 godina, Vučić je rekao “da je to bio objektivno težak dan, dan “teškog zločina” nad Bošnjacima.”

Vučić je dodao da je ove godine bila žešća kampanja i mnogo više mržnje je bilo usmjereno prema srpskom narodu i, kako kaže, „nažalost, više pogrešnog odgovora iz medijskog i političkog diskursa koji se tiče naše odgovornosti“.

„U uslovima globalnog rata, jer cijeli zapadni svijet preko Ukrajinaca ratuje sa Rusima, naravno da dolazi do velikih pomjeranja i na ovom području u situaciji koja nije jednostavna. Nažalost, čini se da svi na Balkanu čekaju „drugo poluvrijeme“, sa mnogo mržnje, ali mi smo ti (građani Srbije) koji moramo da izbjegnemo rat po svaku cijenu“, istakao je predsjednik Srbije gostujući na TV Pink-u.

Nije išao u Srebrenicu ove godine

Upitan zašto ove godine nije otišao u Srebrenicu, Vučić je rekao da je otišao prije sedam godina i da su tada rekli da je to bila provokacija.

“Šta god da uradite i šta god da kažete nikad nije dovoljno dobro jer Srbija, prema nekim političarima, ne može da bude toliko mala da bi oni bili zadovoljni i koliko god ponižena Srbija bila, to im neće biti dovoljno”, istakao je.

On je naglasio da moramo da očuvamo mir u regionu i da naš odgovor ne bi smio da bude “pucanje u noge”.

“Moramo da izbjegnemo rat po svaku cijenu, moramo da izbjegnemo ‘drugo poluvrijeme’”, ponovio je Vučić, prenosi Nova.rs.

On je naglasio da ove godine nije otišao u Srebrenicu zato što tamo nije dobrodošao.

A na pitanje zašto se nije oglasio tog dana, Vučić je rekao da je “ćutao zato što šta god da je rekao bio bi izložen napadima jer nije izgovorio “magičnu riječ” koju oni žele da čuju”.

“Od nas ne žele pijetet, već pravne formulacije koje bi politički iskoristili, žele kompenzacione mjere i ukidanje Republike Srpske”, upozorio je Vučić govoreći o Srebrenici.
Zadnje objave

Rencontres LGBTQ application OneGoodCrush offres Rencontres pour tous

Il y en a eu beaucoup percées récemment pour le LGBTQ . La juridique suprême a statué sur le la légalité...

We Don’t Text Anymore. Just how do I Get The Woman to speak with Myself?

Reader matter:I found myself talking to a lady for a little while and some of my friends made an effort to talk me personally...

Publisher’s Choice honor: just how Bridal Reflections™ Became a leading Salon for Brides in nyc

The Scoop: New York-based beauty salon Bridal Reflections is proud to own personalized the wedding-dress-shopping procedure for generations. Every bride which makes an appointment...

What is the rate™ Names ponder lady the Most Date-Worthy outfit of 2018

The Scoop: This Year, WhatsYourPrice.com (WYP) began a strategy to enhance the economics of internet dating by incentivizing people to meet each other offline. The dating...

Indications She Is The Main One

Five Telltale indicators you have to Pop The QuestionSo you've been matchmaking your bae for a couple years now. You reside collectively — or...