SUKOB PRISTALICA SDA I SBIH U LOKALNOJ KAFANI U SREBRENICI/ Povod izborni debakl u manjem bh. entitetu
Kako portal ZASREBRENICU.ba zvanično saznaje prije dvije sedmice izbio je sukob pristalica SDA i SBiH-a.

Sve se odigralo u lokalnoj kafani kada je u objekat ušao jedan od pristalica SBiH-a i kada je jednog od pristalica SDA pozdravio sa “Kako je Vojine” (misliće na Vojina Mijatovića).

Pristalica SDA je sa negodovanjem ovo doživio te se verbalno i umalo fizički nije sukobio.

Gosti koji su se zatekli u tom trenutku potvrdili su ovaj nemili događaj te kazali nam kako je izborni debakl Begije Smajić i Alije Tabakovića kumovao ovome sukobu. Naime, optuživali su jedni druge kako su samo za sebe i svoje lične interese radili da ta nisu dobili obećane glasove u pojedinim lokalnim zajednicama.

Optužili su i Edina Ramića koji je dobio daleko veći broj glasova od njih kako je radio samo za sebe što se na kraju i ispostavilo tačnim.

Izgleda da su se pojedinci iz SDA i S BiH-a u Srebrenici preračunali oko broja glasova te su sada skontali da nemaju domet veći od svoje lokalne zajednice.

Kako saznajemo moglo bi biti korjeniti promjena u Srebrenici te bi lider SDA, Bakir Izetbegović mogao smjeniti sadašnjeg predsjednika opštinskog odbora u Srebrenici zbog katastrofalnih rezultata.

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da se pristalice SDA ulizuju Ćamilu Durakoviću koji je novi potpredsjednik RS-a iako su svi radili protiv njega.

(ZASREBRENICU.ba)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...