STJEPAN MESIĆ SE JAVIO IZ AZERBEJDŽANA: “Besmisleno je dati Ukrajini kandidatski status dok u toj zemlji traje rat”
“Sada ići na ovaj eksperiment, prije nego se završi rat u Ukrajini, da ova zemlja uđe u EU, to bi bio nonsens. Ne bi bilo u skladu sa pravilima EU. Slažem se da Ukrajina treba ući u EU jednog dana, a ne u NATO pakt. To je svjetsko pitanje, nije samo ukrajinsko”, poručio je Mesić.

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić učestvuje na 9. Global forumu u Bakuu, odakle je za N1 komentarisao niz aktuelnih tema – od unutrašnjih, preko regionalnih, do svjetskih.

Poručuje kako je besmislica uručiti Ukrajini status EU kandidata dok u toj zemlji traje rat.

Stjepan Mesić o odnosu premijera i predsjednika Hrvatske, Andreja Plenkovića i Zorana Milanović, kaže kako se njih dvojica slažu u jednom, a to je podilaženje onima, a posebno Dodiku i Čoviću, koji su glavni razarači BiH.

Mesić kaže da su snage koje žele razoriti BiH prisutne i nisu imaginarne, vide se svojim imenom i prezimenom.

Komentarisao je i predstojeći summit EU i zemalja Zapadnog Balkana koji će se naredne sedmice održati u Briselu, te mogućnost da BiH dobije kandidatski status, ako to EU učini za Ukrajinu.

“Sada ići na ovaj eksperiment, prije nego se završi rat u Ukrajini, da ova zemlja uđe u EU, to bi bio nonsens. Ne bi bilo u skladu sa pravilima EU. Slažem se da Ukrajina treba ući u EU jednog dana, a ne u NATO pakt. To je svjetsko pitanje, nije samo ukrajinsko”, poručio je Mesić.

Mesić sa druge strane, komentarišići mogućnost formiranja još jednog entiteta u BiH, kaže kako ne bi bilo dobro da se formira jedan novi entitet, jer bi to vodilo na početak razbijanja BiH.

“BiH bi se razbila na tri nacionalna entiteta. Republika Srpska bi težila priključenju Srbiji, a hrvatski bi težio priključenju Hrvatskoj. To je proces koji je nastavak politike koja je razarala BiH tokom rata”, zaključio je nekadašnji hrvatski predsjednik.
Zadnje objave

Rencontres LGBTQ application OneGoodCrush offres Rencontres pour tous

Il y en a eu beaucoup percées récemment pour le LGBTQ . La juridique suprême a statué sur le la légalité...

We Don’t Text Anymore. Just how do I Get The Woman to speak with Myself?

Reader matter:I found myself talking to a lady for a little while and some of my friends made an effort to talk me personally...

Publisher’s Choice honor: just how Bridal Reflections™ Became a leading Salon for Brides in nyc

The Scoop: New York-based beauty salon Bridal Reflections is proud to own personalized the wedding-dress-shopping procedure for generations. Every bride which makes an appointment...

What is the rate™ Names ponder lady the Most Date-Worthy outfit of 2018

The Scoop: This Year, WhatsYourPrice.com (WYP) began a strategy to enhance the economics of internet dating by incentivizing people to meet each other offline. The dating...

Indications She Is The Main One

Five Telltale indicators you have to Pop The QuestionSo you've been matchmaking your bae for a couple years now. You reside collectively — or...