ŠTA SE TO SPREMA U HERCEGOVINI? Teku pripreme za proslavu utemeljenja Herceg Bosne…

0
242

Grude 18. novembra obilježavaju Dan općine ali i Dan Hrvatske zajednice Herceg Bosne.

Zapadnohercegovačka Općina Grude službeno postaje općina 1. septembra 1955. godine, a kao službeni datum za svoj dan uzimaju 18.11., dan kad je upravo u tom mjestu 1991. godine utemeljena Hrvatska zajednica Herceg Bosna.

Grude 18. novembra obilježavaju Dan općine ali i Dan Hrvatske zajednice Herceg Bosne.

U petak u 13.30 u Gorici će biti položeno cvijeće na grobu predsjednika tzv. Hrvatske republike Herceg Bosne Mate Bobana. U 13.50 sati u Parku hrvatskih velikana u Grudama bit će polaganje cvijeća kod Spomenika hrvatskim braniteljima. U 14.00 sati je svečana sjednica Općinskog vijeća Grude u kinodvorani Grude.

Podsjetimo, govoreći o 25. godišnjici smrti Mate Bobana 8. jula ove godine, lider HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je kako se s ponosom sjeća tih vremena, vremena iskušenja kada je trebalo donositi povijesne odluke.

‘Te su nas odluke u konačnici očuvale da uopće danas možemo govoriti da ova borba za dom, za naš narod ima smisla, jer tu smo svoji na svome. U nesavršeno uređenom društvu moramo dati svoj doprinos da se ono uredi po mjeri i hrvatskog naroda”, kazao je tada Čović.

(SB / ZS)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here