„ŠTA JE, MILANE, JOŠ UVIJEK FALI ČETVRTA RUKA…“: Društvene mreže gore, Dodikov savjetnik očajnički veličao lik i djelo svoga šefa, spominjao i Izetbegovića, uslijedile su brojne reakcije…
Komentirao je Dodikov savjetnik sastanak opozicije iz RS-a u centrali SDP-a BiH i izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića.

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon što je Milan Tegeltija, smijenjeni predsjednik VSTV-a, a danas savjetnik predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, pokušao veličati lik i djelo svoga šefa.

-Predsjednik Dodik je poslao jasnu poruku. Pružamo šansu BIH, Ustavnoj BIH kao državi sa dva ravnopravna entiteta i 3 ravnopravna konstititivna naroda, sa jasnom ustavnom podjelom nadležnosti. BIH će biti onoliko koliko sarajevske stranke prihvate BIH onakvu kakva je dogovorena u Dejtonu.

Odgovornost za opstanak i funkcionalnost BiH je na sarajevskim strankama. Ili ćemo svi zajedno u tom Dejtonskom okviru pokušati da BiH učinimo funkcionalnom, ili ćemo se dalje valjati u političkom blatu nerealnih želja za dominacijom jednog naroda i nekakve iluzorne „građanske“ države.

Ako stvarno budu željele da BiH opstane i funkcioniše, a to može samo u Dejtonskim okvirima, moraće iz narativa i razmišljanja izbaciti retoriku o Dejtonskom sporazumu kao „ludačkoj košulji“, poručio je Tegeltija.

Nakon ovih riječi uslijedili su komentari na Twitteru.

„Slobodna Bosna“ odabrala je najzanimljivije reakcije.

No, Tegeltija se na tome nije zaustavio. Komentirao je Dodikov savjetnik sastanak opozicije iz RS-a u centrali SDP-a BiH i izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića.

-Nakon jučerašnjeg samoponiženja opozicije RS odlaskom na umoljavanje u Sarajevo i večerašnjeg Bakirovog hvalospjeva o opoziciji RS, da sam na njihovom mjestu samoraspustio bi se istog momenta. U suprotnom nek prebace sjedište svojih stranaka u Sarajevo jer tamo očito pripadaju, poručio je zabrinuti Tegeltija.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...