ŠOKANTNO SVJEDOČENJE BAKIRA IZETBEGOVIĆA: “Tada sam razumio Silajdžića koji je napuštao večere sa međunarodnim zvaničnicima…!” (VIDEO)
“Lako je reči gospodine Dragičević da treba lupiti šakom od sto. Hoće li se oni razbježati kada mi udarimo šakom od sto?”, rekao je Izetbegović.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović govorio je na današnjoj sesiji Kruga 99 na temu “Nužnost političkog savezništva državotvornih snaga BiH u procesu formiranja vlasti”.

Predsjednik SDA-a smatra i da su SNSD i HDZ stvorili “psihološku dominaciju” u javnosti te da je neprihvatljivo da se građanske stranke u Bosni i Hercegovini nazivaju “bošnjačkim” ili “muslimanskim”.

Nakon obraćanja, uslijedila su pitanja prisutnih intelektualaca. Jedno od pitanja bilo je i zašto bosanski politički predstavnici ne zauzmu čvršći stav prema međunarodnim zvaničnicima, ili kolikvijalno rečeno, zašto “ne udare šakom od sto”.

Izetbegović je na to imao vrlo zanimljiv i buran odgovor. Rekao je da međunarodna zajednica zna podmuklo djelovati i prisjetio se jednog sastanka sa međunarodnim zvaničnicima kojima nije želio otkriti ime, ali je naveo da su na sastanku bili prisutni i Dragan Čović i Milorad Dodik.

“Lako je reči gospodine Dragičević da treba lupiti šakom od sto. Hoće li se oni razbježati kada mi udarimo šakom od sto? Znate, ja dođem na večeru gdje su svi bitni predstavnici međunarodne zajednice i Dodik koji kasni i Čović.

I onda dođe visoko pozicionirani predstavnik EU i kaže ovo je sve zakuhao Inzko. Ja sam jedini koji kaže: “To nije tačno. Ovo je zakuhao Dodik”. I svi su oni tu uz njega, koji kasni pola sata, i snishodljivo se ponašaju prema njema. To je moja situacija i sutuacija ove zemlje. Tada sam razumio Silajdžića koji je napuštao te večere pa su govorili da nije diplomata, da ne zna sa strancima. Baci krpu i napusti to sve skupa. Idu linijom manjeg optora. Ima da popustite. Ovi imaju Srbiju i Hrvatsku uz sebe, vi imate nas, ako nas ne slušate nećemo biti uz vas. Podijelit ćemo vam probosanski blok, pa ćemo vam siću uvesti sa Dodikom u vlast. Trebate te stvari znati, politika je umijeće mogućeg”, kazao je Izetbegović i na kraju dodao da se lupanjem šakom od stol ne postiže ništa.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...