ŠOKANTNE NAJAVE DENNISA GRATZA: “Ide se u disoluciju BiH kroz institucije zemlje…”
Dennis Gratz, novi/stari je zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon što je napravio pauzu od politike, ali i parlamentarnog života, Gratz je promijenio stranku i sada kao član Demokratske fronte na proteklim Općim izborima osvojio je četverogodišnji mandat.

Gratz je na početku razgovora za N1 televiziju podržao nastup Svena Alkalaja u UN-u koji je kritikovao visokog predstavnika Christiana Schmidta i njegove nametnute izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

“Iznio je kritike koje su na mjestu”, kazao je Gratz.

Za njega je OHR navedenim izmjenama postupio “arogantno” i “kolonijalistički”.

Gratz je kazao da ne želi komentarisati stav američke ambasade te je dodao: “Mi smo ovdje u BiH i naši predstavnici u svim organima, državnim institucijama pa i u Ujedinjenim nacijama imaju obavezu i pravo da iskažu svoj stav i brane interese BiH”.

Kada je riječ o povratku u politiku, Gratz je naveo da su se promijenile društvene okolnosti na svjetskom, ali i domaćem političkom planu i umjesto da se, kako objašnjava, bavimo pitanjima važnim za građane, pojedini rade na razbijanju BiH.

“Ide se u disoluciju zemlje kroz institucije zemlje”, kazao je Gratz i dodatno pojasnio da je jedan od tih koji radi na tome “Milorad Dodik te njegov SNSD”.

“Mi ne žurimo u vlast”, naveo je Gratz i pojasnio da će DF na organima stranke odlučiti ko s kim i na kojem nivou ide u moguću koaliciju.

“Ne želimo se baviti politikom na način da se neko želi skloniti iz vlasti i želi ovladati resursima kojima je do sada raspolagala SDA. Ta nas politika ne zanima. (…) Njima je jedino zajedničko da dođu na vlast, to nas ne zanima”, kazao je Gratz.

Kao zastupnik Gratz će, kako je najavio, sa kolegama raditi na izmjenama postojećih i kreiranju novih zakonskih rješenja, poput kako ističe, izmjena Krivičnog zakona koji se odnosi na femicid, osvetničku pornografiju.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...