ŠOKANTNA ODLUKA VOJINA MIJATOVIĆA: „Pozivam poslanike SDP BiH u NSRS da glasaju za…“
Poruka za buduće generacije – vrijedi se boriti za ovu državu, ali ne sa kukavicama, konformistima i uhljebima.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, oglasio se uoči ključne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti izabrani delegati u Domu naroda BiH.

-Pokušaj spaljivanja SDP-a BiH u Republici Srpskoj, Nermina Nikśića i Vojina Mijatovića nije uspio.

Pozivam poslanike SDP BiH u NSRS da glasaju za listu opozicije za Dom Naroda PSBiH.

Ovih dana se vodila organizovana hajka od strane raspale opozicije, pojedinih medija, pojedinih ambasada, sarajevskih političkih uhljeba i pojedinaca iz SDP-a BiH nalik na pravi režim.

Cilj je bio stigmatizovati i proglasiti izdajnicima poslanike SDP-a BiH unutar Pokreta za Državu.

Mračnjaci iz SDP-a BiH su u tišini pronašli zajednički interes sa lajavcima iz tzv. opozicije iz RS-a i ambasadama, sa jednim ciljem sklanjanje Nikšića i preuzimanje SDP-a BiH i napraviti od jedine multietničke partije u BiH, federalnu jednonacionalnu partiju koja bi bila podređena ličnim interesima uhljeba.

Cilj je bio i po svaku cijenu razvaliti sporazum Osmorke i HDZ-a i vratiti u igru SDA.

Jel po njima bolje još 4 godine opozicije u foteljama, nego preuzimanje odgovornosti za zemlju i građane.

Želim se javno zahvaliti Nerminu Nikšiću koji je bio spreman da stane uz nas bez obzira kakva bi naša odluka bila, bio je spreman da se spali zbog nas! To nismo dozvolili pa šta god da je cena koja treba da se plati.

Na to su takođe bili spremni Željko Komšić i Dino Konaković i javno im hvala na tome!

SDA-u kratka poruka, nemate šta vi nas pozivati, vi ste pokazali u prošlom mandatu sve. Svaka dalja riječ bi bila suvišna.

Na vama svojstven način ste se sada izvukli od odgovornosti i prebacili na nas, da ste kojim slučajem vi imali dva poslanika gledali bi mi isti scenario kao prošli mandat, dakle tišina!

Vama svima koji ste nam ovih dana lijepili najgore etikete, kratka poruka, od danas vi dižite zastavu BiH u Banja Luci i slavite Dan državnosti, od danas po uzoru na “velike” političare iz Sarajeva mi krećemo da branimo BiH iz udobnih fotelja glavnog grada.

Sad malo mi u fotelje u Sarajevo, a vi na teren da vidimo vaš pattiotizam! Od nas 5 godina dosta!

Ovu odluku sam donio sa grčom u želucu, jer raspala opozicija, kao ni konformisti u Sarajevu i samozvane patriote koje još žive u 90-im, nisu ovo zaslužili.

Poruka za buduće generacije – vrijedi se boriti za ovu državu, ali ne sa kukavicama, konformistima i uhljebima.

Ostalim lajavcima koji su lajali ovih dana, ja sam ponosni Srbin koji voli ovu državu, ona nikada ali nikada neće pripadati vama samo zato što se Bošnjaci, ona pripada svima nama jer smo Bosanci i Hercegovci, shvatite više to hajvani, poručio je Mijatović.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...