SKANDALOZAN ISTUP RIGIDNOG HRVATSKOG EUROPARLAMENTARCA: “Nedopustivo je da Bošnjaci i dalje biraju lažnog hrvatskog predstavnika u Predsjedništvo BiH..”
Kazao je kako je odluka Europskog vijeća veliki uspjeh i hrvatske diplomacije i rezultat zalaganja Vlade RH.

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, Tomislav Sokol pozdravio je odluku Europskog vijeća o priznavanju statusa kandidata Bosni i Hercegovini te istaknuo da je ovo ohrabrenje BiH za nastavak izborne reforme koja je nužna za punu europsku integraciju zemlje.

“Pozdravljam odluku Europskog vijeća o priznavanju statusa kandidata Bosni i Hercegovini i izražavam zadovoljstvo što je ova odluka donesena samo dan nakon što sam na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta pozvao Europsku uniju na snažniju pristupnost u području jugoistoka Europe. Napominjem da su nedavne odluke visokog predstavnika (Christian) Schmidta kojima su nametnute izmjene izbornog zakonodavstva i Ustava Federacije BiH ohrabrujuće i vjerujem da su one pozitivno utjecale na donošenje današnje odluke o dodjeli kandidacijskog statusa BiH.

Međutim, sustavna reforma izbornog zakonodavstva koja će do kraja osigurati ravnopravnost hrvatskog naroda tek treba uslijediti i o njoj će ovisiti daljnja dinamika europskih integracija BiH. Kao što sam više puta istaknuo, nedopustivo je da Bošnjaci i dalje biraju lažnog hrvatskog predstavnika u Predsjedništvo BiH”, poručio je Sokol.

Kazao je kako je odluka Europskog vijeća veliki uspjeh i hrvatske diplomacije i rezultat zalaganja Vlade RH, saopćeno je iz EPP-a.

“Nemojmo zaboraviti da je Hrvatska oduvijek bila istinski zagovornik europskog puta BiH”, kazao je Sokol.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...