SJAJNI DRAŽA PETROVIĆ DEMOLIRAO ALEKSANDRA VUČIĆA: “Sve kulčina do kulčine…”
Njima su za rođendan SNS na vlasti poklonjene nacionalne frekvencije koje su dobili Pink, Hepi i drugi dopisni članovi SNS koji se sasvim lijepo uklapaju u rođendanski refren: “Danas nam je divno dno!

Kula Beograd je erektivni simbol decenije Srpske napredne stranke na vlasti. Tako da je i logično da se predsjednik povodom 10 godina vlasti SNS popne na vrh kule i zapjeva rođendansku pesmicu koju su smislili još odavno Voja i Mićko: “Danas nam je divno dno!”

Piše Draža Petrović za N1 Srbija

Da je zapjeva sa vrha kule vizionarski zagledan prema dnu. Te tako i bijaše prije neki dan.

Predsjednik se popeo na kulu i počeo da razgleda dno odozgo. Dno je uvijek ljepše kada se uspneš iznad njega.

“Ko na Kuli Beograd ak i malo stoji, bolje vidi dno nego onaj pod Kulom Beograd”, rekao je predsjednik, pa se vozdigao iznad Beograda, takoreći popeo se na glavu Beogradu, pošto se građanstvu odavno popeo na glavu, te odande pažljivo razgledao dno.

“Dno iz ove perspektive poslije 10 godina izgleda fenomenalno”, kazao je, upirući prstom ka Hercegovačkoj ulici.

“Evo, tu su nekada bili narkomani, pacovi, zmije, dinosaurusi, leopardi, hijene, tiranosauri, a sada je tu bio Bočeli!” – uzdahnuo je, ponosan na sebe, sjećajući se dugih noći tokom kojih je razmišljao kog svjetskog pjevača dovesti da obilježi 10 godina vlasti SNS, da pjeva na improvizovanoj bini u Hercegovačkoj ulici.

I sjetio se: za prvu deceniju, takoreći ten years after, najbolje da nam dođe neki tenor.

Bočeli, tenor za ten years SNS na vlasti, prije toga je i odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge Republike Srbije, iz ruku predsjednika.

“Bočeli mi je rekao da ništa ljepše u životu nije vidio od Beograda na vodi”, opisivao je predsjednik susret sa velikim umjetnikom, kome je pokazao i šarmantne soliterčine u BG na vodi i šarmantnu Kulu Beograd, a Bočeli je samo diskretno klimao glavom, što je predsjednik ocijenio kao oduševljenje Bočelija predsjednikovim nevjerovatnim dostignućima & postignućima.

Štab za proslavu Deset godina SNS na vlasti odlučio je da za sljedeću okruglu godišnjicu njihove vlasti, u Beograd na vodi dovede još nekog velikog umjetnika koji će se oduševiti viđenim dostignućima Srpske napredne stranke, a za sada najveće šanse da bude izabran ima Stivi Vonder.

“Možda da angažujemo i Filipa Višnjića da svira u Hercegovačkoj povodom našeg jubileja, i njemu bi se garantovano svidjelo sve što je predsjednik podigao sa svojih osam prstiju i dva kažiprsta uzdignuta visoko – imao je ideju odbor, ali je zaključeno da je Filip Višnjić opravdano spriječen.

Predsjednik se dakle popeo na Kulu Beograd i sa Kule nastavio da razgleda dno. Kula je, sem kao najbolja pozicija za razgledanje dna, totalni simbol decenije SNS & Vučića, jer pokazuje da se u našem društvu za tih deset godina uspješno ostvarila velika količina kulova, a šta bolje simboliše te mnogobrojne kulove nego tako lijepa kula.

Čak bi na ulazu trebalo da piše: “Ovu kulu podigao je Aleksandar Vučić u slavu svih kulova Srpske napredne stranke i njihovih pomagača”.

Mada su kulovi rasprostranjena nadstrančaka vrsta, nigdje nema toliko kulova kao u našoj najmnogoljudnijoj partiji, svaki kulov koji drži do sebe postao je njen član ili simpatizer, mada najviše kulova ima među dopisnim članovima Srpske napredne stranke, to su svi oni poslenici medija koji svakodnevno dopisuju njenu slavnu istoriju.

Njima su za rođendan SNS na vlasti poklonjene nacionalne frekvencije koje su dobili Pink, Hepi i drugi dopisni članovi SNS koji se sasvim lijepo uklapaju u rođendanski refren: “Danas nam je divno dno!”

Na tim frekvencijama nikada nećete gledati Bočelija, osim kad dobije Medalju za zasluge iz ruku predsjednika Vučića, ali ćete svakodnevno gledati erektivni simbol SNS. Pritom to ne mora nužno biti Kula Beograd, jerbo SNS ima još jedan erektivni simbol svoje vlasti, koji za razliku od Kule Beograd hoda, drži konferencije za štampu, uzdiše i povremeno viče. Te vještine Kula Beograd još nije savladala.

Za obilježavanje 10 godina na vlasti SNS spremljen je i prigodan meni za ugledne zvanice: komplet lepinja sa kompletnim idiotima, poznati naprednjački specijalitet. Obična užička komplet lepinja garantovano podiže holesterol, a komplet lepinja sa kompletnim idiotima zna da vam podigne i pritisak, posebno kad je konzumirate svakog dana. A nama sa divnog dna nekako je baš to zapalo i za doručak, ručak i večeru.

I tako je predsjednik, koji nam se popeo na glavu za ovu deceniju, riješio da tu i ostane do daljnjeg. Tamo gore, na vrhu Kule Beograd, zaključio je: “Dragi građani, za 10 godina SNS dobili ste ovu divnu kulčinu. Ooovoooliku kulčinu! A kada budemo slavili 20 godina, dobićete bar dvije kulčine! Za 30 godina tri kulčine. A za ostale godišnjice izračunajte sami”.
Previous articleZavršen sastanak u Predsjedništvu BiH: Evo šta su Džaferović, Komšić i Dodik rekli Sanchezu
Next articleTo je, slagaće namjerno Hina, prvi put da neki predsjednik druge države dolazi na Alku, a slovenskog predsjednika pozvao je predsjednik Republike Zoran Milanović, koji je i ove godine pokrovitelj Alke. Slovenski predsjednik Borut Pahor pratit će ovogodišnju 307. Sinjsku alku, koja će se u Sinju trčati 7. kolovoza, potvrdio je Hini glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić. To je, slagaće namjerno Hina, prvi put da neki predsjednik druge države dolazi na Alku, a slovenskog predsjednika pozvao je predsjednik Republike Zoran Milanović, koji je i ove godine pokrovitelj Alke. Džaferovićev savjetnik Haris Imamović je na twitteru fotografijom podsjetio na 2011. i boravak tadašnjeg i sadašnjeg člana Predsjedništva BiH Željka Komšića na Sinjskoj alki na koju je otišao na poziv tadašnjeg predsjednika Hrvatske Ive Josipovića. Na fotografiji su uz Josipovića i danas “nelegitimnog Komšića” i uvijek “legitimni” Dragan Čović, te tadašnja hrvatska premijerka Jadranka Kosor. O pozivu slovenskom predsjedniku razgovaralo se i na sastanku predsjednika Milanovića s vodstvom Viteškog alkarskog društva (VAD) i Grada Sinja održanom u svibnju u Uredu predsjednika Republike. Predstavnici VAD-a tada su predsjedniku Milanoviću rekli da planiraju internacionalizirati Sinjsku alku s ciljem da tu tradicionalnu manifestaciju učine poznatom i izvan granica Hrvatske. Predsjednik Milanović podržao je njihovu ideju i tada im najavio da će pozvati predsjednika Pahora, piše Hina. (“SB”)

Zadnje objave

Kurti: Srbija nije normalna država, svi problemi na Balkanu dolaze iz Srbije

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je za podgoričku Gradsku televiziju, dan nakon postizanja dogovora o tablicama u Briselu u srijedu, da Srbija nije normalna...

SAD JE SVE JASNO; RAZOTKRIVEN PLAN ČOVIĆA I KONAKOVIĆA: HDZ blokadama obezbjeđuje Osmorki jedanaest bošnjačkih delegata?

Ako Skupština Posavskog kantona ne izabere delegate u zakonski predviđenom roku, CIK ima pravo da dodijeli drugom kantonu nedostajućeg delegata. U slučaju delegata iz...

Mijatović oštro: Patriote, uporno nam dijelite lekcije iz Sarajeva, a gdje ste sinoć u Banjoj Luci?

Sinoć smo u Banja Luci slavili našu državnost, slavili tekovine ZAVNOBIH-a. Mi nećemo stati dok BiH ne postane zemlja svih njenih građana i naroda,...

DENIS BEĆIROVIĆ POSLAO PORUKU SRBIMA: Ovo je i vaš Dan državnosti! Željku nisam vidio u zgradi Predsjedništva! Treba biti svaki dan na radnom mjestu…

“Ne slažem se ni sa sadržajem ni s tajmingom odluka Visokog predstavnika”, kazao je on. Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH gostovao je u programu Face...

DODIK KIPTI OD BIJESA: „Ćamil Duraković na jučerašnjoj priredbi nije predstavljao Republiku Srpsku…“

Dodiku je zasmetalo i to što je na svečanosti učestvovao Ćamil Duraković, potpredsjednik Republike Srpske. Novi-stari predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik reagirao je...