Sjajna priča fudbalera iz BiH: Od ratom zahvaćene Srebrenice, do prvaka Švedske
Švedski fudbalski klub Hacken osnovan 1940. godine prvi put u 82 godine postojanja, senzacionalno će u subotu na domaćem stadionu proslaviti prvu, historijsku, titulu prvaka ove zemlje.

Jedan od članova šampionskog tima, koji je ispisao historiju je i Kadir Hodžić, fudbaler porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Lijevi bek bio je gost N1 televizije u emisiji Newsroom, a na početku se osvrnuo na to kakav je osjećaj biti prvak Švedske.

– Mislim da smo odradili vrhunski posao. Ponosni smo na urađeno tokom sezone i sa dva poraza samo smo pokazali da smo zasluženo prvaci Švedske – ističe Hodžić.

Kakva je atmosfera u klubu trenutno?

– Mi smo iznenađenje i protiv Goteborga smo zasluženo pobijedili 4:0. Sada se spremamo za Norkoping, ali mislim da smo se upisali u historiju. Još nismo svjesni šta smo uradili. Klub je uradio sjajan posao, doveo dobre igrače. Trener je stvorio pobjednički duh, a mi smo to pokazali na terenu – jasan je prvotimac Hackena.

Hacken je manji klub, koliko on ima navijača u Goteborgu?

– Hacken je uvijek bio manji brat Goteborga. Goteborg je veći i trofejniji klub, ali mi sa ovim dobrim reuzltatima i navijačima koji rastu sa nama iz dana u dan. Imamo ogromnu podršku i mislim da čitav ovaj region je ponosan na ovo što smo uradili – kaže Hodžić.

Koja je tajna ovog kluba?

– Hacken ima veliki svjetski turnir na koji stiže dosta omladine, ali klub je uradio sjajan posao i doveo je dosta iskusnih igrača. To je pomješao sa mlađim i to se pokazalo kao uspjeh. Bili smo blizu toga da možemo osvojiti titulu, dali smo još više i stigli do velike pobjede – otkriva fudbaler rođen u BiH.

Smatra kako je on lično mogao više ove sezone.

– Nisam zadovoljan toliko, imam svega sedam nastupa. Ipak, tim je odradio sjajan posao i trener nije rotirao na mojoj poziciji. Nadam se da ću preko zime odraditi dobar posao i spremiti se za Ligu prvaka – dodaje Hodžić.

Hodžić je rođen 1994. godine u Srebrenici, a osvrnuo se na svoj životni put.

– Težak period i agresija na Srebrenicu je dovela do toga da moja porodica odseli u Lukavac, gdje smo boravili do 2000. godine. Tu počinje moje djetinstvo, ali se tada moja porodica odlučuje preseliti u Švedsku i tu počinju moji ozbiljniji fudbalski koraci – rekao je Hodžić, a potom se osvrnuo i na ovaj uspjeh:

– To je veliki ponos za mene, posebno je ponosna moja porodica gdje sam danas. Iza toga je dosta rada i truda i zbog čega sam stigao gdje sam danas. Sve se može uz rad i trud, pa tako i biti prvak Švedske.

Faktor/N1
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...