SAZNAJEMO: Adis Ahmetović dolazi u Bosnu i Hercegovinu, evo i kojim povodom
Prikazivanjem filma “Trougao tuge“, Rubena Ostlunda, dobitnika Zlatne palme na festivalu u Cannesu, sutra će zvanično biti otvorena najveća regionalna filmska smotra 28. Sarajevo Film Festival.

Festivalska atmosfera se već može osjetiti na ulicama našeg glavnog grada. Ispred Narodnog pozorišta u toku su posljednje pripreme za početak 28. izdanja SFF-a, a festivalski trg i ove godine krasi bosanski ćilim.

Večeras, prije zvaničnog otvaranja Festivala, s početkom u 20.30 sati u Ljetnom kinu Coca-Cola bit će upriličena specijalna predfestivalska projekcija radne verzije filma o Emeriku Blumu Jasmile Žbanić.
Na SFF-u se inače očekuju brojne poznate ličnosti, a među njima, kako saznajemo, i Adis Ahmetović, mladi zastupnik u Bundestagu i izvjestitelj njemačkog SPD-a u odboru za vanjsku politiku.

Kako naš portal saznaje, Ahmetović u Sarajevo i na popularni Festival stiže na poziv gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

Ahmetović je jedan od predlagača prošlomjesečne historijske Rezolucije pod nazivom “Pružiti podršku Bosni i Hercegovini na putu u bolju budućnost”, kojom Bundestag od njemačke vlade traži intenziviranje angažmana u Bosni i Hercegovini.

Ahmetović je potkraj prošlog mjeseca imao i snažan angažman za Bosnu i Hercegovinu nakon što je najavljeno nametanje odluka Izbornog zakona i Ustava FBiH, a kako bi se izbjeglo donošenje rješenja koje bi dodatno zakoplicirali odnose u našoj zemlji.
Zadnje objave

Rencontres LGBTQ application OneGoodCrush offres Rencontres pour tous

Il y en a eu beaucoup percées récemment pour le LGBTQ . La juridique suprême a statué sur le la légalité...

We Don’t Text Anymore. Just how do I Get The Woman to speak with Myself?

Reader matter:I found myself talking to a lady for a little while and some of my friends made an effort to talk me personally...

Publisher’s Choice honor: just how Bridal Reflections™ Became a leading Salon for Brides in nyc

The Scoop: New York-based beauty salon Bridal Reflections is proud to own personalized the wedding-dress-shopping procedure for generations. Every bride which makes an appointment...

What is the rate™ Names ponder lady the Most Date-Worthy outfit of 2018

The Scoop: This Year, WhatsYourPrice.com (WYP) began a strategy to enhance the economics of internet dating by incentivizing people to meet each other offline. The dating...

Indications She Is The Main One

Five Telltale indicators you have to Pop The QuestionSo you've been matchmaking your bae for a couple years now. You reside collectively — or...