Saša Magazinović pozvao na pokretanje postupka protiv RTRS-a: Ako se RAK-u već nešto radi…
Direktor RAK-a i bivši direktor RTRS-a najavio je rigorozne mjere protiv televezije Senada Hadžifejzovića, FACE TV-a

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Parlamentu BIH, oglasio se na Twitteru povodom najavljenih rigoroznih mjera protiv FACE televizije čiji je direktor i urednik Senad Hadžifejzović.

Magazinović je nedvojbeno pružio podršku Hadžifejzoviću i FACE-u te posalo poruku Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK), odnosno njenom direktoru Drašku Milinoviću.

Predložio je da RAK pogleda Član 27 Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu BiH u kojem se, između ostalog, govori o isitnitom, cjelovitom i nepristrasnom izvještavanju te pozvao na pokretanje postupka protiv RTRS-a, televizije koja se usko veže za vladajući režim u Republici Srpskoj i Milorada Dodika.

– Prijedlog za RAK – ako vam se već nešto radi, predlažem da pogledate Član 27 Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu BiH i pokrenete postupak protiv RTRS. Umjesto da izmišljate riječi koje novinari nisu ni izgovorili. Podrška Face TV – napisao je Magazinović na Twitteru.

Podsjetimo, jučer je direktor RAK-a Milinović za Srnu kazao da je RAK po službenoj dužnosti pokrenuo postupak protiv Face-a, a sporna je bila izjava o lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

Naime Hadžifejzović je tokom razgovora sa gostom upitao da li bi trebalo se Milorad Dodik “smijeni, smiri ili UMIRI”, ali je riječ “umiri” pogrešno interpretirana i predstavljeno je kao da je Hadžifejzović rekao “ubije”.

Nakon toga je reagovao i sam Hadžifejzović koji je poručio da “ni u ratu nisam rekao UBITI, a ni u miru”, te da se neće izviniti.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...