ŠAROVIĆ RAZOTKRIVA “VOŽDA IZ LAKTAŠA”: Dodik vodi lažnu politiku, Bosna i Hercegovina je uvela sankcije Rusiji
– Imali smo samo šutnju, a u javnosti se prikazao kao zaštitnik srpskih interesa i veliki patriota. Takva politika je izdajstvo i mora biti kažnjena, kako se kao model lažnog patriotizma i nepotrebnog srbovanja ne bi ukorjenila i ponavljala – zaključio je Šarović.

Komentirajući saopćenje visokog predstavnika za vanjsku politiku i sigurnost Europske unije Josepa Borella da je Vijeće Europske unije od 21. do 25. jula ove godine usvojio nove četiri odluke o uvođenju i produženju restriktivnih mjera Europske unije prema Rusiji kroz Odluke 1271, 1272,1276 i 1313 i sa kojima se usklađuju i iste odluke preuzimaju Ukrajina, Sjeverna Makedonija, Crna Gora i Albanija ali i Bosna i Hercegovina, predsjednik SDS Mirko Šarović je izjavio da je to još jedan u nizu dokaza o dvostrukoj, lažnoj politici i svjesnoj obmani javnosti u RS.

Šarović navodi da takvu lažnu politiku u kontinuitetu vodi vlast SNSD-a i Milorad Dodik.

– Vlast u RS vara s tezom da sankcija nema jer su sankcije Rusiji uvedene zahvaljujući pogrešnom djelovanju od strane “reprezentacije” iz RS. Politika srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama u kojoj se šutke, bez ijednog komentara, suprotstavljanja ili otpora uvode sankcije Rusiji, a po instrukciji ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine mora se demaskirati – kaže Šarović i dodaje:

– Na ovaj način nikakvim svjesnim nečinjenjem i preduzimanjem mjera, zahvaljujući predstavnicima iz RS u Vijeću ministara i u Predsjedništvu BiH, BiH se pridružuje svakoj sankciji EU prema Rusiji. S druge strane, konstantno član Predsjedništva BiH se lažno hvali da BiH nije uvela sankcije Rusiji i potpuno je jasno da sa ovakvom dvostrukom politikom mora prestati i da ista mora doživjeti poraz i osudu.

– Lažni, komercijalni patriotizam treba biti raskrinkan i ogoljen kako bi javnost konačno saznala sa kim imamo posla – poručio je Šarović.

Predsjednik SDS-a kaže da Milorad Dodik ni na jednu preuzetu odluku Europske komisije od strane BiH o sankcijama Rusiji nije uložio nijedan pravni akt niti prosvjed.

– Imali smo samo šutnju, a u javnosti se prikazao kao zaštitnik srpskih interesa i veliki patriota. Takva politika je izdajstvo i mora biti kažnjena, kako se kao model lažnog patriotizma i nepotrebnog srbovanja ne bi ukorjenila i ponavljala – zaključio je Šarović.
Zadnje objave

Consejos simples para Informar Puede tener un pequeño virilidad

La forma de Reconocer Que eres No trabaja con Mucho allá abajo Pene ansiedad es increíble típico, y varios hombres parecen...

Iz SDA su odmah reagovali, ne kriju nezadovljstvo: “Sporazum HDZ-a i Osmorke preuranjen, SDP pozivamo da formira državnu vlast bez Dodika”

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) poručili su da je potpisivanje sporazuma o formiranju vlasti između HDZ-a BiH i Osmorke preuranjeno u trenutku kada nije...

OBJAVLJEN I NJEGOV TEKST: Pročitajte šta piše u sporazumu koji su danas potpisali Dragan Čović i Nermin Nikšić…

Nakon potpisivanja sporazuma, pomenute stranke će krenuti u formiranje vlasti na federalnom, a zatim vjerovatno i na državnom nivou. U zgradi Parlamentar Bosne i Hercegovine...

OSMORKA I HDZ BiH POTPISALI KOALICIONI SPORAZUM: “Neka nam je sa srećom”

Riječ je o sporazumu programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat koji predstavlja okvir za buduće djelovanje, odnosno, temelj buduće...

The United states Lung Association Helps Smokers Quit & offers nearest and dearest the various tools to compliment Them

The Quick type: a smoking practice might have really serious effects on the wellness, your loved ones, as well as your sex life. To assist...