SARAJEVSKI DERNEK U BEOGRADSKOM STUDIJU: Ko je sinoć u studiju RTS-a pjevao “Sarajevo, ljubavi moja” i “Naprijed Željo, četo plava“ (VIDEO)
Sudija Dejan Nedić je otkrio kako je kao mladi sudija maštao da sudi nogometni derbi između “Želje” i “Sarajeva”, ali da mu se ta želja nija ostvarila.

U emisiji Radio-televizije Srbije posvećenoj Svjetskom prvenstvu Kataru sinoć je pravi show imao Dejan Nedić, nogometni sudija i stručni konsultant i komentator utakmica Svjetskog prvenstva.

Prije nego što se osvrnuo na suđenje na čevtfinalnim utakmicama, sudija Nedić je neočekivano pozvao sve goste u studiju da zajedno sa njim otpjevaju stihove pjesme “Sarajevo, ljubavi moja” neprolaznog evergrina Kemala Montena. “Siguran sam da će vam svima srca da zatrepere”, kazao je poznati sudija.

Nedić nije slučajno odabrao baš ovu pjesmu. Naime, u Sarajevu su rođene sve osobe koje su se nalazile u studiju RTS-a. Dragana Kosjerina, atraktivna voditeljica programa, rođena je u Sarajevu kojeg je napustila sa roditeljima kada je imala samo sedam godina. Na početku rata Sarajevo je napustio i još jedan sinošnji gost, Nenad Janković, alias Nele Karajlić koji se proslavio kao pjevač grupe “Zabranjeno Pušenje”.

Rođeni Sarajlija je i Rade Bogdanović, stručni komentator utakmica Svjetskog prvenstva. Bogdanović je do rata uspješno nastupao za ekipu “Željezničara”. Nedavno je otkrio da je svoju današnju suprugu upoznao na trolejbuskoj stanici kod “Željinog” stadiona. Bogdanović je kasnije uspješnu karijeru gradio u Njemačkoj i Španjolskoj. Kao čest gost tokom SP-a utakmice je komentirao i režiser Gorčin Stojanović, također rođeni Sarajlija.

Sudija Dejan Nedić je otkrio kako je kao mladi sudija maštao da sudi nogometni derbi između “Želje” i “Sarajeva”, ali da mu se ta želja nija ostvarila. Na to mu je Rade Bogdanović rekao da bi u slučaju da je sudio gradski derbi, čuo njega (Bogdanovića) kako sa juga pjeva “Željinu” himnu “Naprijed Željo, četo plava”, koju je potom otpjevao sa Nenadom Jankovićem, također predratnim vatrenim navijačem kluba sa Grbavice.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...