SADA JE SVE JASNO: Pokret za državu će omogućiti Dodiku četvrtog delegata u državnom Domu naroda!
Kao što je poznato, ukoliko tri glasa Pokreta za državu ne ode u koristi SDS-a i PDP-a, SNSD će dobiti svog poslanika u Domu naroda PSBiH. Klub Pokreta za državu u NSRS čine jedan poslanik SDA, jedan poslanik Zelenih, jedan poslanik DF-a i dva poslanika SDP-a.

Da će Pokret za državu omogućiti SNSD-u četvrtog delegata u Domu naroda PS BiH sada je već potpuno jasno. Lider SDP-a Nermin Nikšić i lider Pokreta za državu Vojin Mijatović boravili su danas u Istočnom Sarajevu na sastanku sa Dodikom, a večeras je u to u programu BHRT-a indirektno potvrdio i DF-ov Mirsad Duratović kojem je Dodik obećao mjesto potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

“Ja ću biti kandidat. Tu kandidaturu je potpisalo svih 5 poslanika Pokreta za državu. Na stajalištu smo da ćemo glasati za našu listu i za našeg kandidata, a kad a se objave rezultati glasanja vidjeće se koliko je opozicija imala svojih poslanika koji su ipak glasali za SNSD”, poručio je Duratović.

Kao što je poznato, ukoliko tri glasa Pokreta za državu ne ode u koristi SDS-a i PDP-a, SNSD će dobiti svog poslanika u Domu naroda PSBiH. Klub Pokreta za državu u NSRS čine jedan poslanik SDA, jedan poslanik Zelenih, jedan poslanik DF-a i dva poslanika SDP-a.

Prema određenim informacijama, Dodikov SNSD će se odmah odužiti za ovu uslugu podrškom novoj federalnoj vlasti od strane poslanika SNSD-a u Klubu Srba u Domu naroda Federacije BiH.

Jedni od najglasnijih kritičara omogućavanja SNSD-u četvrtog delegata u Domu naroda PSBiH i samim time ulaska u vlast na državnom nivou bili su Damir Arnaut i Sabina Ćudić.

Nakon analiza pojedinih medija o tome da li će NS ipak ući u tu koaliciju oglasio se Arnaut:

“Kada već ne razumijete prostu matematiku da tri nije četiri, evo vam Shermanova zakletva – ako PzD Dodiku da 4. delegata, glasat ću protiv ulaska NS u državnu vlast. Ako NS ipak uđe u takvu vlast, odbit ću da budem ministar u istoj. I potom ću i iduće 4 godine kritikovati sve koji takav antidržavni čin eventualno počine”, napisao je Arnaut.

Inače iz Naše stranke javno su apelirali u nadi da Pokret za državu i Vojin Mijatović neće isporučiti četvrtog delegata u Domu naroda SNSD-u jer bi to značilo blokadu države, ali sve je bilo uzalud.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...