SA KOSOVA PORUČUJU SRBIJI: NIJE VAM OVO 1999. GODINA, SPREMNI SMO, SUOČITI ĆETE SE SA OZBILJNOM SILOM!
Zamjenik kosovskog ministra odbrane Šemsi Silja kazao je da ako Vojska Srbije pokuša da uđe na teritoriju Kosova, to neće biti lako, obzirom da će se suočiti sa NATO alijansom, KBS i drugim sigurnosnim institucijama, prenosi Ljaljmi.

“Srbija zna da nije lako napasti Kosovo, treba da zna da Kosovo više nije kao 1999. Danas Kosovo ima policiju, vojsku, postoje sigurnosni segmenti koji su pripremljeni na odgovarajućim nivoima. Treba da zna da će se suočiti sa ozbiljnom silom, NATO je tu”, kazao je Silja.

On napominje da postoji potencijalna opasnost. Dodajući da Srbija namjerno širi dezinformacije stalnim insceniranjem i propagandom u cilju eskalacije situacije na sjeveru Kosova, prenosi Kosovo Online.

“Institucije rade svoj posao, pažljivo prate situaciju, sigurnosni segmenti, policija i drugi organi prate situaciju, kako bi realizovali svoju misiju. Sprovođenje sporazuma u ​​kojima se stvara stabilnost, uprkos činjenici da Srbija sa svojim elementima želi da drži situaciju napetom. Sceniranjem i upotrebom hibridnih ratova u cilju širenja lažnih vijesti”, rekao je on.

Silja napominje da je međunarodna zajednica dobro obavještena o opasnosti koja prijeti Kosovu od strane Srbije. Dodajući da KFOR prati napetu situaciju na sjeveru.

Podsjetimo, Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da je Vojska Srbije u stanju pripravnosti i podignut je nivo borbene gotovosti. Naredba je to predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zbog situacije na Kosovu.

Vučević je, u gostovanju na televiziji Happy, rekao da je Srbija ozbiljna država i da zato nikom ne treba da se igra „ratnih igara“.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...