RUSKO MINISTARSTVO OTKRILO DETALJE SUSRETA: Lavrov i Dodik se dogovorili – “Neophodno oslobađanje BiH od…”
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razmotrili su na današnjem sastanku dinamiku stabilizacionog procesa u BiH u kontekstu neophodnosti oslobađanja te nezavisne i suverene zemlje od spoljnog protektorata u liku visokog predstavnika, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

Sagovornici su, kako se navodi u saopštenju, na sastanku na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu razmijenili mišljenja o stanju i perspektivama razvoja međusobne saradnje sa akcentom na saradnju Rusije sa Republikom Srpskom.

Istaknuta je saglasnost stavova o ključnim međunarodnim problemima, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je istaknut značaj uspostavljanja konstruktivnog dijaloga u BiH o svim aktuelnim pitanjima te ukazano na štetnost prakse uvođenja jednostranih nezakonitiih sankcija prema legitimno izabranim političkim zvaničnicima BiH, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Dodaje se da je potvrđena obostrana privrženost dosljednom poštovanju Dejtonskog sporazuma, njegovih osnovnih principa ravnopravnosti tri konstitutivna naroda i dva entiteta sa širokim ustavnim ovlaštenjima.

Lavrov i Dodik razmotrili su na današnjem sastanku i dinamiku stabilizacionog procesa u BiH u kontekstu neophodnosti oslobađanja te nezavisne i suverene zemlje od spoljnog protektorata u liku visokog predstavnika, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Sagovornici su na sastanku na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu razmijenili mišljenja o stanju i perspektivama razvoja međusobne saradnje sa akcentom na saradnju Rusije sa Republikom Srpskom.

Istaknuta je saglasnost stavova o ključnim međunarodnim problemima, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je istaknut značaj uspostavljanja konstruktivnog dijaloga u BiH o svim aktuelnim pitanjima, te ukazano na štetnost prakse uvođenja jednostranih nezakonitiih sankcija prema legitimno izabranim političkim zvaničnicima BiH.

U saopštenju se dodaje da je potvrđena obostrana privrženost dosljednom poštovanju Dejtonskog sporazuma, njegovih osnovnih principa ravnopravnosti tri konstitutivna naroda i dva entiteta sa širokim ustavnim ovlaštenjima.

Potvrđeno je da će kontakti biti nastavljeni.

(SB)
Zadnje objave

Kurti: Srbija nije normalna država, svi problemi na Balkanu dolaze iz Srbije

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je za podgoričku Gradsku televiziju, dan nakon postizanja dogovora o tablicama u Briselu u srijedu, da Srbija nije normalna...

SAD JE SVE JASNO; RAZOTKRIVEN PLAN ČOVIĆA I KONAKOVIĆA: HDZ blokadama obezbjeđuje Osmorki jedanaest bošnjačkih delegata?

Ako Skupština Posavskog kantona ne izabere delegate u zakonski predviđenom roku, CIK ima pravo da dodijeli drugom kantonu nedostajućeg delegata. U slučaju delegata iz...

Mijatović oštro: Patriote, uporno nam dijelite lekcije iz Sarajeva, a gdje ste sinoć u Banjoj Luci?

Sinoć smo u Banja Luci slavili našu državnost, slavili tekovine ZAVNOBIH-a. Mi nećemo stati dok BiH ne postane zemlja svih njenih građana i naroda,...

DENIS BEĆIROVIĆ POSLAO PORUKU SRBIMA: Ovo je i vaš Dan državnosti! Željku nisam vidio u zgradi Predsjedništva! Treba biti svaki dan na radnom mjestu…

“Ne slažem se ni sa sadržajem ni s tajmingom odluka Visokog predstavnika”, kazao je on. Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH gostovao je u programu Face...

DODIK KIPTI OD BIJESA: „Ćamil Duraković na jučerašnjoj priredbi nije predstavljao Republiku Srpsku…“

Dodiku je zasmetalo i to što je na svečanosti učestvovao Ćamil Duraković, potpredsjednik Republike Srpske. Novi-stari predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik reagirao je...