RUSKA PREDSTAVNICA U UN-u PONOVILA STARE ČEŽNJE: “OHR treba zatvoriti kako bi BiH preuzela odgovornost za svoju budućnost!”
“Povećane aktivnosti visokog predstavnika ne samo da su odvojene od realnosti, nego su prijetnja za mir i stabilnost u BiH. To je suprotno njegovim zadacima. Samo naizgled rješava određene probleme ali to vodi do dodatnih komplikacija”.

Predstavnica Ruske Federacije izjavila je večeras u Vijeću sigurnosti UN-a da sa zabrinutošću primjećuje produbljavanje političke krize u BiH.

“Imamo pogoršavanje etničkih razlika i dijaloga, što je direktna posljedica miješanja stranih država u pitanja BiH, kako bi se implementirala neokolonijalna koncepcija. Podrivaju se temeljna prava naroda u BiH”, kazala je predstavnica Rusije.

“Nije RS izvor teškoća na čemu se insistira i kako to želi predstaviti Zapad. Imamo ciljno demoniziranje svega što se ne uklapa u Zapad i okvire koji se nameću narodima u BiH. Jasno je da je velika većina naroda na izborima izabrala Dejton kao osnovnu premisu. Žalimo što sve naše kolege nisu zadovoljni izborima. Zapadni predstavnici nameću svoje političke interese u BiH i uzurpiraju zakonito izabrane organe vlasti”, kazala je ruska predstavnica.

“Imamo jednostrane sankcije i razne vrste pritisaka i ucjena. Još jednom upozoravamo da takva politika nosi posljedice. Pozivamo na zaustavljanje daljeg eksperimentisanja sa nezavisnom bosanskom državom i njenim narodima. Dajte im priliku da se nezavisno razvijaju. Želim naglasiti da je to u interesu svih građana u BiH”, istakla je i za kraj obraćanja komentarisala i rad Ureda visokog predstavnika.

“Povećane aktivnosti visokog predstavnika ne samo da su odvojene od realnosti, nego su prijetnja za mir i stabilnost u BiH. To je suprotno njegovim zadacima. Samo naizgled rješava određene probleme ali to vodi do dodatnih komplikacija”.

“Ovo kolonijalno tijelo treba zatvoriti kako bi BiH preuzela odgovornost za svoju budućnost. Tzv. izvještaj tzv. visokog predstavnika nećemo komentarisati”.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...