„REPUBLIKA SRPSKA ČEKA TRENUTAK…“: Milorad Dodik otkrio detalje razgovora s Aleksandrom Vučićem o krizi na Kosovu
-Srbija ne želi da uruši vjekovno prijateljstvo sa Rusima i zato oni ne mogu da razumiju ni predsjednika Srbije, ni Srbe u Republici Srpskoj, ni Srbe u cjelini, kazao je Dodik.

-Pitanje položaja Srba na Kosovu nije samo pitanje njih samih i Srbije, nego je to pitanje i nas u Republici Srpskoj, izjavio je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.

“Stalno sam u kontaktu sa predsjednikom Vučićem oko ovih pitanja, već duži niz dana unazad i upoznat sam sa tim detaljima, odlučnošću i stavu predsjednika i državnog rukovodstva Srbije da očuva i podrži naše ljude”, rekao je Dodik za TV Pink.

-Svi koji pokušavaju bilo šta da učine moraju da znaju da je Republika Srpska i njen narod uz predsjednika Aleksandra Vučića i uz ljude na Kosovu. Ovdje Republika Srpska nije zadovoljna statusom i odnosnom stranaca prema onome što jeste naš status i ako neko misli da je završio ovdje posao svakako mora da razumije da to apsolutno nije tako, da u tom pogledu mi u Republici Srpskoj budno pratimo način i aroganciju kojom stranci pokušavaju da motivišu Kurtija i ostale kako bi na nasilan način udarili na opravdane zahtjeve i na same Srbe na Kosovu”, kazao je Dodik.

-Republika Srpska čeka trenutak da bude svima jasno da se ne može vjerovati strancima. Mi ne možemo ovdje da prihvatimo njihove intervencije, pogotovo njihovu aroganciju u posljednje vrijeme koja ide za tim da Republiku Srpsku, bila ili ne bila, krive za sve, a time naravno i Srbiju, tako da je apsolutno jasno da Srbija ne može da odustane od nekoliko važnih stvari, a to je pitanje Kosova i Metohije, kao našeg državnog i matičnog pitanja i naravno pitanja odnosa prema Rusiji”, dodao je Dodik.

-Srbija ne želi da uruši vjekovno prijateljstvo sa Rusima i zato oni ne mogu da razumiju ni predsjednika Srbije, ni Srbe u Republici Srpskoj, ni Srbe u cjelini. Vidljivo je da Njemačka pokušava da jednom arogantnom politikom drži lekcije i nama, i Srbiji, Srbima u cjelni”, kazao je Dodik.

-Moramo da se prisjetimo svi Hansa Ditricha Genschera, koji je razbio Jugoslaviju tražeći da se naprasno prizna Slovenija i Hrvatska i doprinio uvođenju rata u Bosni i Hercegovini. Ako je iko kriv za građanski rat u Bosni i Hercegovini to je intervencionistička politika tadašnje Njemačke, a sada vidimo da su se poslije Merkelove vratili na scenu neki koji svoje neznanje o geopolitici, pa čak i istorijskim pitanjima pokušavaju da nama ovdje održe lekcije i o samom Kosovu i u Republici Srpskoj držeći da mi samo treba njih da pratimo i ne dobijemo ništa za to”, kazao je Dodik.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...