RASPUDIĆ POBJESNIO ZBOG KOMŠIĆEVOG PISMA: “Hrvatski Sabor ga mora proglasiti personom non grata!”
“To se moglo vidjeti i u pokušaju njega i bošnjačkog člana Predsjedništva Šefika Džaferovića da blokiraju izgradnju Pelješkog mosta”, rekao je Raspudić.

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić za Direktno.hr je komentirao pismo koje je Željko Komšić uputio NATO savezu, a u kojem optužuje Vladu Republike Hrvatske da iznosi neistine.

“Poteze Željka Komšića uopće ne treba više komentirati. On je antihrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a za njega su glasali bošnjački šovinisti. To je dio bošnjačkog biračkog tijela kojem je primarna nit vodilja napakostiti Hrvatima. Dakle, ne samo uzurpirati im mjesto člana Predsjedništva nego i instalirati tamo osobu koja će provoditi antihrvatsku politiku, kako u Bosni i Hercegovini, tako i prema Republici Hrvatskoj. To se moglo vidjeti i u pokušaju njega i bošnjačkog člana Predsjedništva Šefika Džaferovića da blokiraju izgradnju Pelješkog mosta”, rekao je Raspudić.

Dodao je kako ga pakost Komšića prema Hrvatima i Republici Hrvatskoj ne iznenađuje te da je ovo samo još jedan pokazatelj kako je nužno potrebno da se u Hrvatskom saboru zatraži od Vlade da se Komšića proglasi “personom non gratom”, odnosno nepoželjnom osobom na teritoriju Hrvatske.

“Mi smo to već uputili u proceduru”, kazao je.

Isto tako tvrdi kako je siguran da su svi “međunarodni faktori upoznati s načinom na koji je on već četiri puta izabran i koga predstavlja, odnosno koga ne predstavlja”.

“Sumnjam da te njegove inicijative imaju ikakvu težinu”, zaključio je Nino Raspudić.

Podsjetimo, Komšić je u pismu NATO paktu naveo da Hrvatska ne može biti dio međunarodnih mirovnih snaga jer je bila aktivnim sudionikom rata u BiH. Kako je naveo, upravo zbog toga je hrvatskom vojnom i političkom vodstvu presuđeno na Međunarodnom krivičnom sudu u Den Haagu kao dijelu udruženog zločinačkog pothvata (UZP) jer je Hrvatska imala za cilj stvoriti etnički očišćene dijelove BiH pod svojom vojnom i političkom upravom. Komšić je optužio je Hrvatsku da takve namjere ima i danas.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...