Procurio novi snimak đaka i učiteljice koji plešu uz “Ne volim te Alija” (VIDEO)
Diretkorica novosadske OŠ “Vasa Stajić” u kom su učenici četvrtog razreda na oproštajnoj priredbi sa učiteljicom u koloni plesali uz pesmu Baje Malog Knindže koja raspiruje nacionalnu mržnji i slavi ratne zločine, najavila je pokretanje disciplinskog postupka.

Prema pisanju Telegrafa, Zorica Đurić je rekla da je „pokrenut disciplinski postupka, i da se škola više neće izjašnjavati povodom ovog slučaja do okončanja istog”. Đurićeva nije precizirala protiv koga je pokrenut postupak, s obzirom da su tokom incidenta u sali bile minimum dvije učiteljica, a u blizini još dva učitelja. Jedna od njih je predvodila djecu u voziću, plešući uz stihove u kojima će “Drina odnijeti sto Mudžahedina svaki dan”, dok je druga sve to snimala telefonom, a potom poslala na roditeljsku viber grupu.

U izjavi za Nova.rs, direktorica je opravdala učitelje da nisu znali o kakvoj je pjesmi riječ, niti da su od galame mogli čuti stihove iste.

Međutim, Nova.rs je došao do novog snimka koji je je takođe snimila učiteljica, a na kom se, kao i u prethodnom, vrlo jasno čuju stihovi “Ne volim te Alija, zato što si Balija”, na šta djeca razgaljeno đuskaju.

“Kada smo dobili snimak na grupi, većina nas se zgrozila i odmah reagovala. Ono što me je dodatno šokiralo je što je učiteljica odgovorila da ona tu praktično ne vidi nikakav problem, da su djeca sama puštala muziku i da je “najbitnije da su se djeca lijepo provela”.

Pojasnila je da je to bio “njihov dan” i da im je bilo sve dozvoljeno, pa tako izbor muzike”, kaže jedan od roditelja čije je dijete prisustvovalo sceni.

“Bezobrazno je da se odgovornost praktično prebacuje sada na djecu, od kojih većina nije ni znala o čemu pjesma govori. Stvarno mi je strašno što je moje dijete završilo na snimku gdje đuska uz stihove koji veličaju mržnju i zločine”, rekao je jdan od roditelja.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE
Zadnje objave

Rencontres LGBTQ application OneGoodCrush offres Rencontres pour tous

Il y en a eu beaucoup percées récemment pour le LGBTQ . La juridique suprême a statué sur le la légalité...

We Don’t Text Anymore. Just how do I Get The Woman to speak with Myself?

Reader matter:I found myself talking to a lady for a little while and some of my friends made an effort to talk me personally...

Publisher’s Choice honor: just how Bridal Reflections™ Became a leading Salon for Brides in nyc

The Scoop: New York-based beauty salon Bridal Reflections is proud to own personalized the wedding-dress-shopping procedure for generations. Every bride which makes an appointment...

What is the rate™ Names ponder lady the Most Date-Worthy outfit of 2018

The Scoop: This Year, WhatsYourPrice.com (WYP) began a strategy to enhance the economics of internet dating by incentivizing people to meet each other offline. The dating...

Indications She Is The Main One

Five Telltale indicators you have to Pop The QuestionSo you've been matchmaking your bae for a couple years now. You reside collectively — or...