PRAVNI STRUČNJAK ENVER IŠERIĆ PORUČIO TEGELTIJI: “Pozivam te za svjedoka da su Bošnjaci muslimani”
“Ne postoji način da bošnjački političari prebrode evropsku islamofobiju. Zabluda da je to moguće kroz građanski koncept samo je gubljenje vremena”, rekao je Tegeltija.

Na njegove tvrdnje odgovorio je Enver Išerić, pravni stručnjak i doktor pravnih nauka.

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Kaže Milan Tegeltija da je „Islamofobija u Evropi duboko ukorjenjena i niko u Evropi neće zaboraviti da su Bošnjaci muslimani, čak i ako Bošnjaci to zaborave.” Možda je Tegeltija u pravu. Ali to Bošnjake neće ućiniti manje muslimanima. Naprotiv, to je razlog da budu još bolji, moralniji, iskreniji, odvažniji i hrabriji.

Bošnjaci će prebroditi tu, kako Tegeltija kaže, evropsku islamofobiju. I zalaganje za građanski koncept nije gubljenje vremena. Možda jeste za Tegeltiju, jer građanski koncept podrazumijeva osiguranje jednakih prava za sve građane naše države Bosne i Hercegovine. To je za Tegeltiju i one koje on slijedi potpuno neprihvatljivo. To su dva različita koncepta uređenja države i društva.

Zato nas Bošnjake nikakva islamofobija neće i ne smije odvratiti i skrenuti sa puta i koncepta osiguranja jednakih prava za sve građane.

A što se tiče njegove (Tegeltijine) tvrdnje da je „islamofobija u Evropi duboko ukorjenjena i niko u Evropi neće zaboraviti da su Bošnjaci muslimani, čak i ako Bošnjaci to zaborave” moram istaći da Bošnjaci i ne žele da bilo ko u Evropi i u cijelom svijetu zaboravi da smo mi, Bošnjaci muslimani. Čak šta više, nikada to nećemo zaboraviti i sa ponosom ćemo to isticati. Jer biti musliman znači biti čovjek u pravom smislu te riječi, kako ga opisuju sve religije. A kada bude najpotrebnije i Milan Tegeltija i svi njegovi islamofobi će nama svjedočiti da smo bili muslimani. Zato ih pozivamo „Budite svjedoci da smo mi muslimani“, zaključio je Išerić.

(Sl.B.)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...