POZIV IZ LONDONA MIJENJA SVE: Poruka baronese Arminke Helić bh. iseljenicima za spas države
Moja je i Banja Luka i Trebinje i Prijedor i Foča, isto koliko su moji Mostar, Sarajevo, Široki Brijeg, Livno, Tuzla, Bihać. Dosta je bilo, idemo ih rušiti!

Piše: HRVOJE KOVAČ (Ljudski.ba)

Arminka Helić, zastupnica Doma lordova Parlamenta Velike Britanije godinama je angažirana na lobiranju za bolju Bosnu i Hercegovinu i posebno glasna u zahtjevima da Velika Britanija, kroz svoje članstvo u NATO paktu konkretno radi na stabilizaciji situacije u našoj zemlji.

Upravo je poruka baronese Helić na društvenim mrežama upućena bh. iseljenicima da je još samo 6 dana ostalo za registraciju za glasanje na oktobarskim izborima znak državljanima Bosne i Hercegovine rasutim po cijelom svijetu da je došlo vrijeme kada se odlučuje o opstanku Bosne i Hercegovine.

„Potrebno je samo 10 minuta da ispunite jednostavan e-obrazac – budućnost BiH mogla bi ovisiti o vašem glasu! Rok je 19. srpnja. Prijavite se ako možete preko ovog linka http://eizbori.izbori.ba, poručila je baronesa Helić.

Iz njezine poruke može se iščitati sva suština ali i upozorenje da je na predstojećim izborima u listopadu svaki glas od presudnog značaja. Posebno je važna registracija i izlazak na izbore bh. dijaspore i iseljenika koji imaju adresu u bh. entitetu Republika Srpska, jer upravo se u Banjoj Luci bije odlučna bitka za Bosnu i Hercegovinu. Bitka protiv etnonacionalista, fašista, otvorenih negatora genocida, ali i kriminala, nepotizma, i zla koje na tom prostoru vlada već 30 godina. Glasovi za Pokret za Državu, od Trebinja do Srebrenice, od Višegrada do Banje Luke, Kozarca, Prijedora, Foče, do Novog Grada…, ključ su velikog vala promjena koje bi se mogli dogoditi nakon izbora u listopadu. Po prvi put su se udružile političke partije i neovisni kandidati koji žele dobro svim građanima Bosne i Hercegovine, a ne samo onima iz svog nacionalnog tora.

U istom timu igraju Vojin, Edin, Aleksandar, Ćamil, Sevlid, Saša, Gordana…, i svi imaju isti cilj. Građanska Bosna i Hercegovina, država jednakopravnih građana, bez etničkih podjela.

Kada ste čuli Dodika, Stanivukovića, Šarovića, Borenovića, i ekipu da su rekli bilo što u korist nesrba u Republici Srpskoj, da su pomogli Hrvatu kojem je u ratu opljačkana imovina i kojeg su nasljednici politika ratnih zločinaca protjerali u tuđinu? Kada ste čuli da se isti ti dodici i šarovići zalažu za dobrobit Bošnjaka na Romaniji, Srebrenici, Foči…? Kada se čuli ijednu pozitivnu priču iz RS-a koja nije uključivala srbovanje, podjelu na naše i njihove?

Naravno, nikada!

Vjerujete li u čuda? Čuda su moguća. I to kakva. Na nedavnim izborima u Republici Sloveniji pobijedila je stranka Roberta Goloba. Stranka koja je osnovana samo nekoliko mjeseci prije izbora! Do nogu je potukla nacionaliste Janeza Janše. Izađite na izbore. Ostalo je još nekoliko dana za registraciju. Glasajte i pometite pod s nacional-fašistima koji mrze zemlju koja ih hrani. SNSD, SDS, PDP.., stranke su koje ne priznaju presude međunarodnih sudova, prijete secesijom i pokušavaju obesmisliti svaki vid zajedničkog života na našim prostorima, sve ono što je ovu napaćenu zemlju krasilo od davnina. Moja je i Banja Luka i Trebinje i Prijedor i Foča, isto koliko su moji Mostar, Sarajevo, Široki Brijeg, Livno, Tuzla, Bihać. Dosta je bilo, idemo ih rušiti!
Zadnje objave

Kurti: Srbija nije normalna država, svi problemi na Balkanu dolaze iz Srbije

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je za podgoričku Gradsku televiziju, dan nakon postizanja dogovora o tablicama u Briselu u srijedu, da Srbija nije normalna...

SAD JE SVE JASNO; RAZOTKRIVEN PLAN ČOVIĆA I KONAKOVIĆA: HDZ blokadama obezbjeđuje Osmorki jedanaest bošnjačkih delegata?

Ako Skupština Posavskog kantona ne izabere delegate u zakonski predviđenom roku, CIK ima pravo da dodijeli drugom kantonu nedostajućeg delegata. U slučaju delegata iz...

Mijatović oštro: Patriote, uporno nam dijelite lekcije iz Sarajeva, a gdje ste sinoć u Banjoj Luci?

Sinoć smo u Banja Luci slavili našu državnost, slavili tekovine ZAVNOBIH-a. Mi nećemo stati dok BiH ne postane zemlja svih njenih građana i naroda,...

DENIS BEĆIROVIĆ POSLAO PORUKU SRBIMA: Ovo je i vaš Dan državnosti! Željku nisam vidio u zgradi Predsjedništva! Treba biti svaki dan na radnom mjestu…

“Ne slažem se ni sa sadržajem ni s tajmingom odluka Visokog predstavnika”, kazao je on. Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH gostovao je u programu Face...

DODIK KIPTI OD BIJESA: „Ćamil Duraković na jučerašnjoj priredbi nije predstavljao Republiku Srpsku…“

Dodiku je zasmetalo i to što je na svečanosti učestvovao Ćamil Duraković, potpredsjednik Republike Srpske. Novi-stari predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik reagirao je...