POTPREDSJEDNIK PDP-a IGOR CRNADAK RASKRINKAO DODIKA: “Lažni predsjednik RS-a i SNSD glume humaniste, a najavljuju veće cijene struje!”
Crnadak je podsjetio da je SNSD bio kategorično protiv principa „jedan čovjek – jedna budžetska plata“:

– Кada sam prije dva dana rekao da lažnom predsjedniku Republike Srpske i njegovom SNSD-u ne vjerujem da će njihovi poslanici koji obavljaju duple funkcije koje se plaćaju iz budžeta morati da se odreknu jedne, mislio sam da će tom lažnom pričom zamajavati narod bar neko vrijeme. Trebalo je samo dva dana da se pokaže da sam, nažalost, bio u pravu – rekao je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak je podsjetio da je SNSD bio kategorično protiv principa „jedan čovjek – jedna budžetska plata“:

– Ova inicijativa nije proizvod njihove politike, još manje dobrih namjera, što se i pokazalo, nego dio PDP-ovog Programa obnove Republike Srpske. U prethodne četiri godine SNSD je bio kategorično protiv toga da se ovaj princip ozakoni. Više od polovine njihovih poslanika su primali plate po dva ili više osnova iz budžeta i bilo je iluzorno vjerovati da je u SNSD-u odjednom proradila savjest – rekao je Crnadak.

On kaže da je obrazloženje da oni koji obavljaju duple funkcije, a to ni po kojem osnovu ne moraju, trebaju dio primanja davati u humanitarne svrhe krajnje licemjerno i bezobrazno.

– Šta ih obavezuje da se odriču primanja? Šta ih obavezuje da prikažu odricanja od primanja? Ništa. Humanitarni rad je dobra volja svakog pojedinca, a neki osnovni red je da se time ne hvali, posebno kada se humanost glumi tako što dijele iz narodnog budžeta. A riječi lažnog predsjednika da se primanja mogu donirati nekoj porodici da plati struju posebno su podmukle i bezobrazne, ako uzmemo u obzir da su prije nekoliko dana najavili upravo povećanje cijene električne energije – poručio je Crnadak.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...