POSLAT ĆE GA ŠEF DALEKO OD SRBIJE: Vulinu ugrožena fotelja, mijenja ga čovjek koji je podnio krivičnu prijavu protiv Vučića
On nikome neće faliti.

Danas su počele konsultacije predsjednika Srbije Aleksandar Vučića sa predstavnicima parlamentarnih stranaka oko formiranja nove vlade.

Vučić je sinoć najavio da će biti velikih promjena, a kako saznaje Nova.rs njima je obuhvaćeno i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kao nasljednik Aleksandra Vulina na ovoj poziciji spominje se gradonačelnik Novog Sada i potpredsjednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

Gostujući sinoć na televiziji Pink Aleksandar Vučić je rekao da trenutno ima četiri moguća kandidata za novog premijera.

Govoreći o ministrima u odlazećoj Vladi Srbije, Vučić je rekao da je zadovoljan radom premijerke Ane Brnabić, ministra finansija Siniše Malog i još nekim ministrima, ali da će veći broj njih biti promijenjen.

Potpredsjednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević važi za jednog od najbliskijih ljudi Vučiću.

Iako je svojevremeno podnio krivične prijave protiv predsjednika Srbije i njegovog brata Andreja, zbog navoda predstavnika opozicije o njihovoj povezanosti sa vlasnikom imanja Jovanjica, na kojem je policija nedavno pronašla veliku količinu marihuane.

Da će za slučaj “Jovanjica” Vučević podnijeti krivičnu prijavu najavio je sam predsjednik Srbije, jer, kako je rekao, nema smisla da 500 puta odgovara na iste “gluposti o kojima neko govori, a ne podnosi krivičnu prijavu”.

Vučević je i jedan od rijetkih visokopozicioniranih članova SNS-a, koji su otvoreno zastupali stav da Vulinov prethodnik Nebojša Stefanović treba da odgovara zbog afere prisluškivanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučević je tada rekao da se postavlja pitanje kako je moguće da Stefanović kao tadašnji ministar policije nije znao da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova porodica prisluškuju.

“Da sam sada na mestu Nebojše Stefanovića ponudio bih ostavku na sve funkcije“, rekao je tada Vučević.

Sada mu se možda pruža mogućnost da zaista dođe na njegovo nekadašnje mjesto.
Zadnje objave

5 Red Flags per Online Dating – Secondo Guys

Sarebbe il femmine sei appagante tramite il tuo servizi di incontri online quasi relazione prodotto? If you are online dating instead of...

Consejos simples para Informar Puede tener un pequeño virilidad

La forma de Reconocer Que eres No trabaja con Mucho allá abajo Pene ansiedad es increíble típico, y varios hombres parecen...

Iz SDA su odmah reagovali, ne kriju nezadovljstvo: “Sporazum HDZ-a i Osmorke preuranjen, SDP pozivamo da formira državnu vlast bez Dodika”

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) poručili su da je potpisivanje sporazuma o formiranju vlasti između HDZ-a BiH i Osmorke preuranjeno u trenutku kada nije...

OBJAVLJEN I NJEGOV TEKST: Pročitajte šta piše u sporazumu koji su danas potpisali Dragan Čović i Nermin Nikšić…

Nakon potpisivanja sporazuma, pomenute stranke će krenuti u formiranje vlasti na federalnom, a zatim vjerovatno i na državnom nivou. U zgradi Parlamentar Bosne i Hercegovine...

OSMORKA I HDZ BiH POTPISALI KOALICIONI SPORAZUM: “Neka nam je sa srećom”

Riječ je o sporazumu programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat koji predstavlja okvir za buduće djelovanje, odnosno, temelj buduće...