PORUKA IZ DF-a NOĆ PRED RAZGOVORE TROJKE I ČOVIĆA U MOSTARU: “Popuštanje Čoviću i Zagrebu pomaže da vidimo za koliko su neki spremni prodati dostojanstvo i patriotizam!”
U sličnom tonu u kojem se već oglasio generalni sekretar DF-a Dženan Đonlagić, večeras se na Twitteru oglasio i Albin Zuhrić, novi DF-ov zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i član kabineta Željka Komšića.

Sutra za 11 sati zakazani su razgovori predstavnika tzv. Trojke (SDP, NS, NiP) u Mostaru sa predstavnicima HDZ-a o formiranju buduće vlasti na kanatonalnom, federalnom i državnom nivou.

Iako su ranije u niz navrata iz ovih stranaka obećavali da nikada neće koalirati sa nacionalnim strankama, nakon 2. oktobra šalju se drugačije poruke i razrađuju kombinacije za preuzimanje vlasti u naredne četiri godine.

Nakon što je sedam stranaka (koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića) sklopilo Sporazum o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima u BiH (očekuje se pristupanje i Stranke za BiH), upućen je i poziv Demokratskoj fronti da se pridruži ovom savezu. Ipak, iz DF-a još uvijek nema pozitivnog odgovora.

Čak štaviše, kadrovi ove stranke šalju poruke koji ukazuju da od pristanka na saradnju nema ništa.

U sličnom tonu u kojem se već oglasio generalni sekretar DF-a Dženan Đonlagić, večeras se na Twitteru oglasio i Albin Zuhrić, novi DF-ov zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i član kabineta Željka Komšića.

“Bitka oko toga da li smo za građansko društvo, jednaku vrijednost glasa i suverenu drzavu, ili ‘pragmatična’ rješenja popuštanja Čoviću i Zagrebu i protektorat, pomaže da vidimo za koliko su neki spremni prodati dostojanstvo i patriotizam. Nije za svakoga ni da ima državu”, poručio je Zuhrić noć pred razgovore u Mostaru.

 

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...