Poruka akademika Suada Kurtćehajića: E pa Draško, neći moći ove…
Saopštenje akademika Kurtćehajića prenosimo u cijelosti:

Do jučer nepoznati direktor RAK-a Draško Milinović odlučio je da izađe iz sjene i da javnost sazna za njega odnosno da pokaže da je i on neki faktor. I u tome je uspio ali na vrlo ružan način. Drznuo se da ud*ri na perjanicu bosankog nezavisnog novinarstva Senada Hadžifejzovića stavljajući mu u u*ta riječ u pogledu Dodika, pored ostalog, da ga se treba ub*ti. Stotinu puta može se pregledati snimak i jasno se može rasaznati da je Senad rekao da bi trebala da reaguje Amerika u pogledu Dodika ga se smijeni, smiri, umiri.

S obzirom da je u ime RAK-a direktor Draško Milinović najavio oštre sankcije prema Senadu i Face TV-u, a imajući u vidu očiglednu činjenicu da Senad nije upotrijebio inkr*minisanu riječ “ub*ti” već je svima koji poslušaju snimak nedvosmisleno jasno da je upotrijebljena riječ umiri ovdje je potrebna hitna reakcija Visokog predstavnika da smijeni Draška Milinovića koji je nepotrebno uznemirio bosanskohercegovačku javnost lažno optužujući Senada i Face TV.

Ne mogu a da se ne osvrnem da je Draško Milinović došao na čelo RAK-a nakon što je bio direktor RTRS-a koja je u to vrijeme od istog ovog RAK-a višestruko kažnjavana zbog nepoštivanja propisa.

Nadalje, na tom istom RTRS-u Dodik mjesecima omalovažava najbrojniji ustavni narod Bošnjake nazivajući ih muslimanima valjda u namjeri da pokaže da se radi o vjerskoj skupini koja nikada nije izgradila svoj etnički identitet. Za ove višestruke prestupe na RTRS-u Draško Milinović je ostao slijep i gluh.

Za sankcijama Draško Milinović nije posegnuo prema RTRS-u, a morao je zbog učestalog korištenja neustavnih termina na RTRS-u poput država Republika srpska, zajedničke institucije, državna zajednica Bosna i Hercegovina, suverenost Republike Srpske.

Sankcijama nije podvrgao i neprekidno ponavljanje od najviših pravnih autoriteta u Rs prof.dr. Siniše Karana i drugih da je RS unijela svoju državnost u Bosnu i Hercegovinu i u Dejtonu stvorila Bosnu i Hercegovinu kao uniju dva entiteta iako u Ustavu BiH u članu 1. jasno stoji da Republika Bosna i Hercegovina nastavlja svoje postojanje kao država sa modificiranom unutrašnjom strukturom čime se postojanje entiteta prvi put pravno uspostavlja tek Dejtonskim ustavom i na osnovu čega entiteti pravno kao kategorije postoje.

Sve ove medijske manipulacije kojima se truju građani u manjem bh. entitetu Draško Milinović nije ni pomislio da sankcioniše a onda se drznuo da zapr*jeti ozbiljnim sankcijama za nešto što u emisiji Face TV uopšte nije rečeno. E pa Draško neći moći ove noći.

Na kraju bih podvukao da ako ima prava i pravde bumerang koji je Draško bacio trebao bi mu se čim prije vratiti i pod hitno bi trebao biti sankcionisan od strane Visokog predstavnika zbog ozbiljne podvale koju je probao podmetnuti, jer nakon ovoga na čelu jedne ozbiljne institucije kao što bi trebao biti RAK ne bi smio biti čovjek poput Draška Milinovića.

Akademik prof.dr. Suad Kurtćehajić”
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...