POLITIČKI POTRES U HDZ-U BiH; DARIO KNEZOVIĆ EKSPLODIRAO: “Baš me briga za Borjanu Krišto, bitno je da me zna Dragan Čović”
Jedan Knezovićev kolega je na jednom stranačkom sastanku rekao kako “Knezović radi sve osim onoga za što je plaćen”.

U kuloarima širokobriješkog HDZ-a se priča proteklih nekoliko dana da je Dario Knezović bivši. Za predstojeće Opće izbore, kažu, neće mu pripasti prolazno mjesto na listi HNS-a za federalni parlament u kojem je sjedio prethodna dva mandata.

U hrvatskoj javnosti u BiH Knezović je postao svojevrsni simbol hrvatske političke šutnje u BiH. Nije, naime, on jedini koji šuti. Ima još parlamentaraca i na federalnoj i državnoj razini kojima prosječan bh. Hrvat nikad nije čuo glas. Knezović je samo jedan od njih, ali upravo zahvaljujući Poskoku jedan od najprepoznatljivijih šutljivaca.

To su, čini se, shvatili i u njegovoj matičnoj organizaciji HDZ-a, odnosno u Gradskom odboru HDZ-a BiH gdje ovaj obavlja tajničku dužnost. Kako tvrde izvori iz te organizacije za Bild.ba, Knezović će biti zamijenjen i neće dobiti prolazno mjesto na listi za federalni parlament.

S tim slažu i u Gradskom odboru HDZ-a BiH u Širokom Brijegu. Jedan Knezovićev kolega je na jednom stranačkom sastanku rekao kako “Knezović radi sve osim onoga za što je plaćen“.

A o Knezovićevom ugledu u samoj stranci možda ponajbolje govori jedna anegdota od prije nekoliko godina. Na jednom sastanku je Borjana Krišto, nakon što se spomenulo ime Darija Knezovića, upitala tko je taj čovjek. Kada su to prenijeli Knezoviću, on je rekao, otprilike: “Baš me briga što me Borjana ne zna, zna me Čović“.

A na to mu je jedan domišljati stranački kolega dobacio: “Zna zahvaljujući Poskoku koji te proziva“.

Kad je u pitanju Dario Knezović i njegova (ne)popularnost unutar same stranke – nije mu glavni krivac glasna šutnja u parlamentarnim klupama. Osim kao federalni zastupnik, Knezović je aktivan i u NK Široki Brijeg te u Nogometnom savezu BiH s kojim je išao na utakmice Zmajeva u Kazahstan, a o čemu je Bild.ba pisao ranije.

Jedan od razloga zašto su ga odlučili mijenjati u parlamentu upravo je putovanje na utakmice BiH po bijelom svijetu, a istovremena šutnja u federalnom parlamentu i doslovno nikakva aktivnost koja se tiče hrvatskog naroda u BiH čiju lošu poziciju ne treba posebno objašnjavati.
Zadnje objave

Kurti: Srbija nije normalna država, svi problemi na Balkanu dolaze iz Srbije

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je za podgoričku Gradsku televiziju, dan nakon postizanja dogovora o tablicama u Briselu u srijedu, da Srbija nije normalna...

SAD JE SVE JASNO; RAZOTKRIVEN PLAN ČOVIĆA I KONAKOVIĆA: HDZ blokadama obezbjeđuje Osmorki jedanaest bošnjačkih delegata?

Ako Skupština Posavskog kantona ne izabere delegate u zakonski predviđenom roku, CIK ima pravo da dodijeli drugom kantonu nedostajućeg delegata. U slučaju delegata iz...

Mijatović oštro: Patriote, uporno nam dijelite lekcije iz Sarajeva, a gdje ste sinoć u Banjoj Luci?

Sinoć smo u Banja Luci slavili našu državnost, slavili tekovine ZAVNOBIH-a. Mi nećemo stati dok BiH ne postane zemlja svih njenih građana i naroda,...

DENIS BEĆIROVIĆ POSLAO PORUKU SRBIMA: Ovo je i vaš Dan državnosti! Željku nisam vidio u zgradi Predsjedništva! Treba biti svaki dan na radnom mjestu…

“Ne slažem se ni sa sadržajem ni s tajmingom odluka Visokog predstavnika”, kazao je on. Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH gostovao je u programu Face...

DODIK KIPTI OD BIJESA: „Ćamil Duraković na jučerašnjoj priredbi nije predstavljao Republiku Srpsku…“

Dodiku je zasmetalo i to što je na svečanosti učestvovao Ćamil Duraković, potpredsjednik Republike Srpske. Novi-stari predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik reagirao je...