PENZIONERI NAJAVLJUJU PROTESTE : “Novalić u šteku ima 2 milijarde, a nije se udostojio da nam poveća penzije za deset posto”
Ja sam optimističan ako se formira nova federalna vlast kako se piše po štampi i kako kažu predstavnici Osmorke i HDZ-a, izjavio je Viteškić

Iz Saveza Udruženja penzionera FBiH danas je poručeno Vladi FBiH da će, ako do 1. decembra 2022. ne bude održan zajednički sastanak, Savez organizovati masovne mirne proteste pred zgradom Vlade na kojim će upoznati javnost o svojim zahtjevima.

Kako je kazao predsjednik Upravnog odbora općinskog udruženja Ilidža i predsjednik Općinskog udruženja Ilidža, Fikret Viteškić izaći će na proteste, objavljuje avaz.ba.

Promjene na bolje

– Prisustvovao sam sjednici svih općinskih udruženja u Fojnici prije mjesec dana i ja sam u ime svog udruženja predložio, zbog inflacije, koja je tada bila oko 17, a danas je 19 posto, hrana 27 posto, režije više od 20 posto, da kada je bilo usklađivanje penzija u ovoj godini, mi smo u aprilu dobili 10, 8. Kada se uzme kolika je inflacija mi smo praktično najoštećenija populacija u FBiH. Nas je veoma pogodilo to što su federalne vlasti dale federalnim službenicima jednokratnu pomoć od 1.080 KM, a nama ništa. Predložio sam deset posto povećanje u Fojnici za sve i 17 posto za najniže – rekao je Viteškić.

Na pitanje da li očekuje da će biti promjena na bolje, optimističan je.

– Očekujem promjene na bolje kada dođe nova vlada. Što se tiče ove vlade, čisto sumnjam. Treba mjesec dana da se protesti organizuju, da će biti organizovani i da će biti nova vlada. Ja sam saznao putem vašeg lista da premijer u šteku ima oko 2 milijarde. Šta je to 10 posto dati za penzionere koliko iznosi 215 miliona mjesečna penzija, 17 posto za minimalne? Međutim, on se nije udostojio i premijer se nije udostojio da našeg predsjednika FBiH Redžu Memića primi jedanput od 10. februara, do dan danas – rekao je Viteškić.

Nova vlada

Dodao je da podržava svim srcem proteste, ali je problematično što će doći nova vlada.

– Ova vlada ništa za nas nije učinila i dok mi organizujemo proteste, možda se i promijeni vlada, ali uglavnom podržavam proteste. Čak ćemo i autobuse naći da dođemo na proteste, ako ih bude. Ja sam optimističan ako se formira nova federalna vlast kako se piše po štampi i kako kažu predstavnici Osmorke i HDZ-a. Ja mislim da postoji nada da će nam povećati. Međutim, ova stara vlada ne vjerujem da će povećati. Do tada je imala sve šanse i imala je sredstva. Međutim, ništa nije uradila – zaključio je Viteškić piše isti izvor.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...