PANIKA U DODIKOVIM REDOVIMA: „Republika Srpska je tvrd orah, a pojačano britansko prisustvo u BiH rezultira planovima o ukidanju RS-a i smjeni…”
Govoreći o povećanju broja snaga NATO-a u BiH, Ćeranić je naveo da u bezbjednosnom smislu oni nisu suvišni, jer je mnogo takvih problema u BiH koji su gurnuti pod tepih, te kao primjer obmanuo javnost lažnom informacijom koju je Moskva plasirala da 127 plaćenika iz BiH ratuje na strani Kijeva.

Prvi obavještajac Milorada Dodika, Predrag Ćeranić izjavio je da su bezuspješni pokušaji destabilizacije prilika u Republici Srpskoj u izbornoj godini, napominjući da od kako postoji RS , postoje i planovi za njeno ukidanje i derogiranje njenih institucija.

– Međutim, Srpska se pokazala kao tvrd orah, došla je uz velike žrtve i garant je slobode srpskog naroda na prostoru zapadno od Drine – rekao je Ćeranić za ATV, spominjući pojačano britansko prisustvo u BiH koje je rezultiralo planovima o ukidanju Republike Srpske i smjeni njenih funkcionera.

On je izrazio uvjerenje da su to nečije želje oko izbora da se destabilizuju prilike u RS-u, možda i s ciljem zastrašivanja, te naglasio da će institucije Srpske uvažavati odluke koje donese Vlada, a ne grupa nekih vojnika.

– Nije RS neka banana država, pa da mogu izvoditi ono što osmisle u nekom svom štabu nečiji vojnici, kazao je Ćeranić.

„U izbornoj godini su uvijek prisutni pritisci, a na društvenim mrežama plasirane različite poluinformacije s ciljem pritiska na biračko tijelo da se ne izabere one koje želi, već one koji su poželjni tom dijelu međunarodne zajednice ili političkom Sarajevu, jer je njihov interes povezan. Sat otkucava svima koji Srpskoj ne žele dobro“, kazao je Ćeranić.

– Postoje neki centri moći na zapadu, to su ove megakorporacije čiji je kapital ugrožen koji žele da se što prije, do prvih zimskih dana završi taj sukob u Ukrajini, ali na način da se nađe kompromis i sa ruskom stranom, a prepreka su ovi evropski, da ih nazovemo vladari, koji nisu realno procijenili kuda stvari mogu da idu – rekao je Ćeranić.

Govoreći o povećanju broja snaga NATO-a u BiH, Ćeranić je naveo da u bezbjednosnom smislu oni nisu suvišni, jer je mnogo takvih problema u BiH koji su gurnuti pod tepih, te kao primjer obmanuo javnost lažnom informacijom koju je Moskva plasirala da 127 plaćenika iz BiH ratuje na strani Kijeva.

– Kao da niko u Siriju nije išao, iste su to strukture i interesi – naveo je on.
Zadnje objave

Rencontres LGBTQ application OneGoodCrush offres Rencontres pour tous

Il y en a eu beaucoup percées récemment pour le LGBTQ . La juridique suprême a statué sur le la légalité...

We Don’t Text Anymore. Just how do I Get The Woman to speak with Myself?

Reader matter:I found myself talking to a lady for a little while and some of my friends made an effort to talk me personally...

Publisher’s Choice honor: just how Bridal Reflections™ Became a leading Salon for Brides in nyc

The Scoop: New York-based beauty salon Bridal Reflections is proud to own personalized the wedding-dress-shopping procedure for generations. Every bride which makes an appointment...

What is the rate™ Names ponder lady the Most Date-Worthy outfit of 2018

The Scoop: This Year, WhatsYourPrice.com (WYP) began a strategy to enhance the economics of internet dating by incentivizing people to meet each other offline. The dating...

Indications She Is The Main One

Five Telltale indicators you have to Pop The QuestionSo you've been matchmaking your bae for a couple years now. You reside collectively — or...