OŠTRE REAKCIJE IZ REPUBLIKE SRPSKE: „Jedina razlika između Nebojše Vukanovića i Milorada Dodika je…“
“Vukanović neargumentiranim optužbama dodatno iritira, provocira i dovodi u pitanje podršku opozicionim kandidatima za Dom naroda Bosne i Hercegovine”, navodi Salkić.

Na sastanak sa predstavnicima političkih stranaka koje imaju izabrane zastupnike u Narodnu skupštinu RS-a, koji je Milorad Dodik zakazao za utorak, Ramiz Salkić, zastupnik koalicije “Pokret za državu” ispred SDA, kaže da još ne zna da li će se pojaviti.

“Odlazak na ovaj sastanak zavisi od stava političke partije čiji sam član, odnosno – SDA.

Što se tiče ostalih kolega poslanika “Pokreta za državu”, nemam informacija da li će se odazvati Dodikovom pozivu”, kazao je za „Politicki.ba“ Ramiz Salkić.

Upitan šta je istina od tvrdnji da se on “začešlj’o” da bude potpredsjednik NSRS, koje je gostujući na jednoj TV iznio zastupnik Nebojša Vukanović, Salkić navodi da je “izlišno komentirati Vukanovićeve izjave” jer on, kaže “pojma nema”.

“Najprije, poznato je da sam ja još davno, javno kazao da ne želim biti potpredsjednik NSRS.

Ljudi oko mene znaju da nisam zainteresiran da budem kandidat za tu poziciju.

Moj dosadašnji rad je bio na promoviranju istine, traženju pravde i zagovaranju jednakih prava za sve građane entiteta i države Bosne i Hercegovine.

Tako mislim nastaviti i u budućem radu”, navodi Ramiz Salkić u razgovoru za Politicki.ba.

Ističe da ne obraća pažnju na stalne prozivke njega, SDA, a sada i Pokreta za državu od strane Nebojše Vukanovića jer to smatra njegovim, a ne problemom onih koje proziva.

“Samo znam jedno da je jedina razlika između Vukanovića i Dodika to što bi Vukanović volio biti na mjestu Dodika, a Dodik ne bi na mjestu Vukanovića.

Dodik i Vukanović isto misle o Bošnjacima. I jedan i drugi negiraju bosanski jezik, slave zabranjeni 9. januar, negiraju presuđeni genocid nad Bošnjacima, ratne zločince smatraju stvaraocima entiteta RS i voljeli bi da RS bude druga srpska država na Balkanu.

Vukanović neargumentiranim optužbama dodatno iritira, provocira i dovodi u pitanje podršku opozicionim kandidatima za Dom naroda Bosne i Hercegovine.

Njegovi mržnjom motivirani medijski nastupi odmažu nastojanjima opozicije da imaju dva delegata i direktno pomažu Dodiku da on ima 4 delegata u Domu naroda”, upozorava Salkić.

Ističe da bi bilo dobro da Vukanovića “njegova opoziciona družina” obuzda prije nego im, u narednih nekoliko dana, ne nanese nepopravljivu štetu.

“Mali Vukanović misli da se potuče sa velikim, pa da, iako dobije degenek ima referencu u raji da se potukao sa velikim, bez obzira na posljedice. Iskreno, smiješno mi je ponekad to njegovo ponašanje”, kaže Salkić.

Podsjetimo, portal Ljudski.ba piše kako se iza Vukanovićevog napada na potpredsjednika SDP-a BiH Vojina Mijatovića krije težnja za liderstvom u opoziciji koja je u rasulu, a taj projekat financijski navodno pomaže Vučićev trgovac oružja rodom iz Kiseljaka Slobodan Tešić.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...